Gümülcine’de hava kirliliği ne durumda? Gir, öğren - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de hava kirliliği ne durumda? Gir, öğren

Gümülcine’de hava kirliliği ne durumda? Gir, öğren

Gümülcine’deki (Komotini) hava kirliliği hakkında ücretsiz bilgi sunan site hizmete açıldı.

Gümülcine Belediyesi’nde yer alan Spartakos Listesi öncülüğünde ve Trakya Dimokritos Üniversitesi Hava Kirliliği Laboratuarı Profesörü Kostas Kurtidis’in katkılarıyla bundan böyle Gümülcineliler de şehirdeki hava kirliliği, nem oranı, sıcaklık gibi bilgilere anında ulaşabilecek.

Bunun için tek yapmanız gereken şu adrese tıklamak: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a0/cC0#13/41.12527/25.40266

Spartakos Listesi’nin konuyla ilgili yayınladığı bilgi notu ise şöyle:

“Προ δυόμιση ετών είχαμε προσφέρει ως παράταξη πολιτών Σπάρτακος, στο πιάτο τη συνεργασία του Δήμου μας με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΔΠΘ. Με δεδομένο το πρόβλημα των λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων (ΡΜ10 και ΡΜ2.5) που είναι αποδεδειγμένα αίτιο καρδιοαγγειακών προβλημάτων, καρκίνων του πνεύμονα, κ.τ.λ., ο Δήμος Κομοτηνής είχε τη δυνατότητα μιας σύμβασης που θα του έδινε εικόνα για το τι συμβαίνει στην πόλη. Τότε όμως ο Δήμος δεν… τα κατάφερε και τίποτε δεν προχώρησε, μάλλον για λόγους γραφειοκρατικούς και έλλειψης ενδιαφέροντος. Έτσι λοιπόν σήμερα δίνουμε εμείς ένα δείγμα του τι θα μπορούσαμε να έχουμε, χάρη στην προσφορά του φίλου καθηγητή Κώστα Κουρτίδη από το ανωτέρω αρμόδιο Εργαστήριο. Όπου λοιπόν μπορούμε, παρ’ ότι ελάσσων αντιπολίτευση, κάνουμε και τροχειοδεικτική δουλειά για τον Δήμο (δεν είναι η πρώτη φορά), για χάρη του κοινωνικού οφέλους. Και συνεχίζουμε!”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et