İskeçe’de hava kirliliği sorunu var mı yok mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’de hava kirliliği sorunu var mı yok mu?

hava kirliliği

İskeçe’de (Xanthi) eski şehir (palia poli) bölgesine yerleştirilen ölçüm cihazları hava kirliliği sorunu olmadığını ortaya koydu.

İskeçe Eski Şehri Koruma ve Canlandırma Derneği, Trakya Dimokritos Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi ile işbirliği çerçevesinde İskeçe’deki Eski Şehir bölgesinde hava kirliliğinin, sıcaklığın ve nem oranının canlı takip edilebileceği uygulama geliştirilmişti.

Uygulama sayesinde İskeçe’de (Xanthi) hava kirliliği, sıcaklık derecesi ve nem oranının canlı takip edilebiliyor.

Trakya Dimokritos Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi’nde görev yapan Prof. Konstantinos Kurtidis konu hakkında yerel “Thraki” gaeetesine konuştu.

“İskeçe’de hava kirliliği yok. Ölçüm yapmadan ne olup bittiğini bilemezsin” diyen Prof. Kurtidis “Bu ölçüm cihazları aralarında İskeçe’nin de yer aldığı farklı şehirlere yerleştirildi. İskeçe’deki veriler hava kirliliğinin yüksek olmadığını gösteriyor. Bildiğim kadarıyla Yanya’daki veriler daha yüksek” diyor.

Gelecekte ölçüm cihazlarının şehrin merkezine de yerleştirilebileceğinden bahseden profesör, bu cihazların yangınları da tespit edip haber verebildiğine ve gelecekte bu amaçla da değerlendirilebileceklerine dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABER

İskeçe’deki hava kirliliğini bir tıkla canlı takip edin

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.