O 5 kiloyu verememe sebebin bunlar olabilir - Azınlıkça
Yaşam

O 5 kiloyu verememe sebebin bunlar olabilir

Evet belki de çok yağlı yemiyor olabilirsin ama o 5 kilo bir türlü gitmiyor… Neden mi?

Tüm derdin o beş kiloyu vermekse üzülme, aslında yapman gerekenler oldukça basit sadece yaşam tarzında ufak değişiklikler yapman gerekiyor. Hadi biraz gerçekçi olalım, beş kilo vermeksenin için aslında ne ki? Tek yapman doğru yerlere gol atmak. Seçimlerinde doğru olanı uygulamak.

1- YETERİNCE YEMİYORSUN
Günlük ulaşman gereken kalori miktarın bin 200’ken sen bunun altında yiyorsan, kilo almanın çok daha hızlı olduğunu söylemek zorundayız. Az yediğini düşünerek aslında hata yapıyorsun. Yeterince yemeyerek kendini aç bırakıp aslında metabolizmanı yavaşlattığının farkında değilsin. Yeterli miktarda kalori almadığında, vücudun açlık moduna giriyor. İhtiyaç duyulan miktarda besin ve kalori almadığında oluşan açlık modunda, vücudun, enerji üretebilmek için kaslarını kullanmaya başlıyor. Hızlı çalışan bir metabolizma için daha fazla kas kütlesine ihtiyaç duyduğunu da hesaba katarsak, kaybın iki katına çıkmış oluyor.

2- ÇOK TUZLU YİYORSUN

The Journal of Nutrition’da yer alan bir araştırmada, çok fazla sodyum, vücuttaki doygunluk hissinin azalmasına neden oluyor. Ayrıca yine aşırı sodyum, vücudun su tutmasında kötü rol oynuyor. Bunun sonucunda da tabii ki kıyafetlerinin içine girmen zorlaşıyor.

3- YETERİNCE YAĞ ALMIYORSUN

Düşük karbonhidrat diyetiyle karşılaştırılırsa,  yüksek yağlı diyetler, senin için çok daha yararlı. Bunun en büyük sebebi de, yağsız tüm karbonhidratlar çok daha çabuk sindiriliyor; bu da kan şekerini etkiliyor ve çabuk düşmesine neden oluyor. Yağ çok önemli çünkü sindirimini yavaşlatıyor.

4- YETERİNCE UYUMUYORSUN

Yorgunken daha çok yiyorsun. Uyku sorunun varsa bunu halletmeye bak. Çünkü iyi uyuyamayanlar, her zaman kilo almaya daha elverişlidir. Dinlenen vücut, kalori tutmaz.

5- YEMEKTEN ÖNCE YETERİNCE SU İÇMİYORSUN

Susuzlukla açlığı karıştırmamak gerek. Eğer sürekli atıştırma ihtiyacındaysan aslında yeterince su içmediğin için.

KAYNAK

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Göbeği yok eden içecek: Yatmadan önce bir bardak için

Çoğu insanlar bu ekstra kiloyla mücadelenin kolay bir iş olmadığını bilir, bu görüntüyü ortadan kaldırmanın en zor kısmının karın içindeki yağ olduğunu bilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ev işleriyle ne kadar kalori yakarız?

Süngerlere, eldivenlere, temizlik ürünlerine ve sıkıcı ama gerekli şeylere farklı gözlerle bakma fırsatı, Amerikan temizlik ekipleri platformu Homeaglow’un yakın tarihli araştırması tarafından verilmekte.
Devamını oku...
Yaşam

Günde 1 yumurta kilo vermenizi sağlıyor

Vücut tek başına ürettiği 11 amino asit sayesinde diğer işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için ekstra olarak amino asite ihtiyaç duyar. Günde bir adet yumurta tüketerek geriye kalan amino asit miktarını karşılayabilirsiniz.
Devamını oku...