Diş beyazlatmak için limon ve karbonat kullanmayın - Azınlıkça
Yaşam

Diş beyazlatmak için limon ve karbonat kullanmayın

Limon ve karbonat gibi maddelerle yapılan beyazlatma işlemlerinin dişlere zarar verebileceğini belirten diş hekimleri, “Diş beyazlatmak için limon ve karbonat karışımıyla dişlerinizi aside boğmayın” uyarısında bulunuyor.

Beyazlatıcı diş macunları ile yapılan beyazlatma işleminde mine tüplerinin sadece yüzeye yakın olan kısımlarının temizlenerek dişin 1-2 ton daha açık görünebilmesi mümkün. Tabii temizlenen bu bölgeler alınan gıdalarla tekrar renklendiğinde, diş eski rengine dönüyor.

KARBONDİOKSİT GAZI AÇIĞA ÇIKAR

Limon ve karbonat gibi maddelerle yapılan beyazlatma işleminde, asidik olan limon ile bazik olan karbonat tepkimeye girer ve karbondioksit gazı köpürerek açığa çıkar. Bu köpürmeye fırça ile yaptığımız mekanik temizleme de eklenince; mine tüplerinin başlangıç bölgelerindeki kirlerin temizlenmesi ve köpürme sayesinde mine tüplerinden dışarı çıkması sağlanır. Ancak bu riskli bir işlemdir. Çünkü dişlerimize kontrolsüz miktarda asit ve baz aynı anda uygulanır. Eğer bu uygulamayı çok sık yapıyorsak dişlerimiz daha dayanıksız hale gelir ve daha kolay çürüyebilir.

KARBONAT VE LİMONLA DİŞ BEYAZLATILMAZ!

Son zamanlarda moda olan aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi ise kesinlikle kömürle beyazlatma olarak algılanmamalıdır. Kömür elde edildiği kaynağa bağlı olarak çok zehirli bir maddedir ve ağız mukozasından emilimi ile vücutta olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi, steril aktif karbon temin edilmesinin zor olması nedeniyle sadece aktif karbonlu diş macunları ile yapılmalıdır. Aktif karbonlu diş macunları da diğer diş beyazlatıcı diş macunları gibi dişlerin rengini 1-2 ton açabilmektedir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Baş ağrısına ilginç çözüm: Limonlu kahve

Başınız mı ağrıyor? Durun hemen ağrı kesici haplara saldırmayın.
Devamını oku...
Yaşam

Limon dilimiyle uyuyun, zinde kalkın

Yemeklerde ve özellikle salatalarda kullandığımız limonun sağlığa pek çok faydası biliniyor.
Devamını oku...
Yaşam

Diş beyazlatırken dikkat edilmesi gerekenler

Dişlerimizi beyazlatmaya çalışırken doğru zannettiğimiz büyük yanlışları keşfetmeye ne dersin?
Devamını oku...