Diş beyazlatırken dikkat edilmesi gerekenler - Azınlıkça
Yaşam

Diş beyazlatırken dikkat edilmesi gerekenler

Dişlerimizi beyazlatmaya çalışırken doğru zannettiğimiz büyük yanlışları keşfetmeye ne dersin?

Beyazlatıcı diş macunları ile yapılan beyazlatma işleminde mine tüplerinin sadece yüzeye yakın olan kısımları temizlenebilmekte ve diş 1-2 ton daha açık görünebilmektedir. Tabii temizlenen bu bölgeler alınan gıdalarla tekrar renklendiğinde, diş eski rengine dönecektir.

Dişlerini doğal malzemelerle temizliyorsan…

Limon ve karbonat gibi maddelerle yapılan beyazlatma işleminde, asidik olan limon ile bazik olan karbonat tepkimeye giriyor ve karbondioksit gazı köpürerek açığa çıkıyor. Bu köpürmeye fırça ile yapılan mekanik temizleme de eklenince; mine tüplerinin başlangıç bölgelerindeki kirlerin temizlenmesi ve köpürme sayesinde mine tüplerinden dışarı çıkması sağlanıyor.  Ancak bu riskli bir işlem. Çünkü dişlerimize kontrolsüz miktarda asit ve baz aynı anda uygulanıyor. Eğer bu uygulama çok sık yapılıyorsa, dişler dayanıksız hale gelip, daha kolay çürüyebiliyor.

Aktif karbon ile diş beyazlatma işlemi güvenli mi?

Kökdemir, son zamanlarda moda olan aktif karbon ile diş beyazlatma işleminin kesinlikle kömürle beyazlatma olarak algılanmaması gerektiğini söylüyor. Kömür elde edildiği kaynağa bağlı olarak çok zehirli bir madde ve ağız mukozasından emilimi ile vücutta olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor.  

Aktif karbon ile diş beyazlatma işleminin, steril aktif karbon temin edilmesinin zor olması nedeniyle sadece aktif karbonlu diş macunları ile yapılması gerekiyor. Aktif karbonlu diş macunları da diğer diş beyazlatıcı diş macunları gibi dişlerin rengini 1-2 ton açıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Diş beyazlatmak için limon ve karbonat kullanmayın

Limon ve karbonat gibi maddelerle yapılan beyazlatma işlemlerinin dişlere zarar verebileceğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Limon ve karbonat karışımıyla dişlerinizi aside boğmayın” uyarısında bulundu.
Devamını oku...