Tarım ilaçları otizm ve kansere yol açıyor - Azınlıkça
Yaşam

Tarım ilaçları otizm ve kansere yol açıyor

1980’li yıllarda 10 binde bir rastlanırdı, şu anda görülme sıklığı 68’de bir. 2050’lerde bu oranın ikide bire yükseleceğinden korkuluyor, otizm tehlikesi büyüyor.

Çevre kirliği, teknolojik kirlenme ve yanlış beslenme kanser ve otizm vakalarını arttırıyor. İşte bu nedenle bağışıklık sistemi, otizm ve kanser ilişkisi araştırılıyor.

İmmünoloji, otizm, kanser derken birbirinden uzakmış gibi görünen konuların aslında hepsinin aynı potada olduğunu, elinizi içine soktuğunda birine denk geleceğini anlatmaya çalışıyoruz.

Uzmanlara göre sağlıklı beslenme, hastalıkları önlemede en önemli faktörlerden biri.

Otizmin ve kanserin tedavisinde kullanılmış kaynaklardan biri yoğurt. Evde yoğurt tutturursanız, aynı yere geliyorsunuz. Biz aslında çok dönüp dolaşıp Amerika’yı baştan keşfetmeye çalışıyoruz ama haritayı biliyoruz artık desem yanlış olmayacak.

Otizmde, genetik faktörlerin rol oynadığı düşünülüyordu. Ama son dönemde yapılan araştırmalar çevresel faktörlerin de yarı yarıya etkili olduğunu ortaya koydu.

İşin özeti, bağışıklığımızın sağlıklı olarak korunması gerekiyor ki, 1950 sonrası hayatımıza, kimyasallardan, tarım ilaçlarından vücudu koruyalım. Alzheimer, alerjiler, romatizmal hastalıklar, kanser, bu kronik hastalıklar sınıfında. Ve sanayileşmenin bize getirdiği kirlilik. O yüzden vücut kalkanımız, bağışıklık sistemimiz çok kıymetli.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Büyük miktarlarda zehirli tarım ilacı yayıldı

Yunanistan’da son haftalarda yaşanan sel felaketi Teselya ovasında büyük tahribata yol açtı. Bölgede yoğun tarım ilacı (pestisit) kullanımı nedeniyle, sel sularının taşması ile birlikte toprağa ve yeraltı sularına büyük miktarda zehirli madde karıştığı tahmin ediliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Bal arılarını tarımsal ilaçlardan nasıl koruruz?

Arıların bitki türlerinin etkin tozlaşması ve döllenmesindeki rolleri nedeniyle bitki üretimine ve çevreye katkısı hayati öneme sahiptir.
Devamını oku...
Yaşam

Meyveleri tarım ilaçlarından temizlemek için ne yapmalı?

Tarım ilacı adı verilen böcek zehirleyici (pestisit) kimyasalların bir kısmı ürünün kökünden içine kadar nüfuz ediyor. 
Devamını oku...