Market Pass: Οκτώβριος και μία δόση για ολόκληρο το επίδομα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Market Pass: Οκτώβριος και μία δόση για ολόκληρο το επίδομα

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να καταβληθεί το επίδομα αγορών ύψους 50-300 ευρώ σε μία μόνο δόση τον Οκτώβριο, μετά την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Η παράταση αυτή έχει ανατρέψει τα αρχικά σχέδια για διπλή δόση του επιδόματος τον Σεπτέμβριο.

Το Market Pass είναι ένα μέτρο που προβλέπει την επιδότηση των νοικοκυριών για τις αγορές τους στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το ύψος της επιδότησης εξαρτάται από το εισόδημα και το μέγεθος του νοικοκυριού.

Η κυβέρνηση είχε αρχικά σχεδιάσει να καταβάλει το επίδομα σε δύο δόσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθιστά αδύνατο να γίνει αυτό. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Market Pass θα ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2022. Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα καταβληθεί σε μία μόνο δόση τον Οκτώβριο, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων.

Το ύψος της επιδότησης θα παραμείνει το ίδιο, δηλαδή 50-300 ευρώ ανά μήνα. Η επιδότηση θα χορηγηθεί σε ψηφιακή μορφή και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνους, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα τροφίμων.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι το Market Pass θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις στο κόστος διαβίωσης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass başvuru süresi ne zaman bitiyor?

Yunanistan’da, Market Pass yardım programının başvuru süreci devam ediyor. Başvuruların son tarihi 8 Ocak 2024 olarak belirlendi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

MarketPass Programı'nın Kasım ve Aralık Aylarına Uzatılması Batı Trakya’daki Seçilmiş Bölgeleri İlgilendiriyor

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, özellikle son dönemde yaşanan doğal afetlerin yol açtığı ekonomik yükü hafifletmek amacıyla, MarketPass programının bazı bölgeler için Kasım ve Aralık ayları için uzatılacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Market Pass Paraları Bazı Hesaplara Neden Gelmedi? Ödeme ne zaman tamamlanacak?

Pazartesiye kadar mecburen sabır… Market Pass 2’yi henüz banka hesaplarında veya kartlarında görmeyenler Pazartesi gününe kadar beklemek zorunda kalacak.
Devamını oku...