MarketPass Programı'nın Kasım ve Aralık Aylarına Uzatılması Batı Trakya’daki Seçilmiş Bölgeleri İlgilendiriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

MarketPass Programı’nın Kasım ve Aralık Aylarına Uzatılması Batı Trakya’daki Seçilmiş Bölgeleri İlgilendiriyor

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, özellikle son dönemde yaşanan doğal afetlerin yol açtığı ekonomik yükü hafifletmek amacıyla, Market Pass programının bazı bölgeler için Kasım ve Aralık ayları için uzatılacağını duyurdu.

Programın uzatılması, Batı Trakya’da doğal afetlerden zarar gören belirli bölgelerde ana ikametgahları olan haneleri ilgilendirecek.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Programın uzatılacağı bölgeler arasında Evros Bölge Birimi’nin tümü, Rodop Bölge Birimi’nde belirli belediye ve belediye birimleri bulunuyor.

Yardımın Kasım – Aralık ayları için uzatılması, 5 Eylül 2023 tarihinde ana ikametgahları Batı Trakya’daki şu bölgelerde olan haneleri ilgilendirmektedir:

  • Evros Bölge Birimi, tüm il için geçerlidir.
  • Rodop Bölge Birimi’nden Kozlukebir Belediyesi’nden Sirkeli Belediye Birimi, Yassıköy Belediyesi’nden Susurköy Belediye Birimi, Gümülcine Belediyesi’nden Ircanhisar, Baraklı ve Demircili Belediye birimleri,  Maronya Şapçı  Belediyesi’nden Maronya Belediye Birimi ve Şapçı Belediye Birimi bölgelerinde ikamet edenler.

İkamet Şartları ve Başvuru Koşulları

İkamet şartlarının kontrolü, E1 2023 yılına ait ana ikametgah beyanına veya Yunanistan Vergi İdaresi’nin Vergi Mükellefleri Siciline dayanacak. Önceki MarketPass programlarından faydalanmış olanlar, yeniden başvuruda bulunmadan otomatik olarak bu uzatmadan yararlanacaklar.

Yeni başvurular için ise vouchers.gov.gr dijital platformu veya C.E.P.’ler aracılığıyla başvuruda bulunulabilecek. MarketPass II faydalanıcısı olan vatandaşlar, uzatmanın otomatik faydalanıcıları olacaklar.

MarketPass II’nin Özellikleri

Bu uzatma, MarketPassII programı kapsamındaki yararlanıcılarına Ağustos-Ekim 2023 dönemine benzer kriterler ve koşullar altında otomatik olarak çifte mali destek sağlayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...