Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Sağlık Bakanlığı’nın acil önlemler üzerinde çalıştığı bu kritik dönemde, EOF’nin güncellenmiş listesi, ilaç kıtlığının Şubat ayında 193, Aralık 2023’te ise 109 ilaçla kıyaslandığında ciddi bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor.

EOF’nin detaylandırdığına göre, güncellenmiş listede 188 ilaç “sınırlı bulunabilirlikte” yer alırken, bunlardan 128’i eczane raflarında bulunamıyor. Kıtlık yaşanan ilaçlar arasında altı reçetesiz ilaç, 40 hastane ilacı, 10 kontrast madde ve dört aşı bulunuyor. Özellikle “kalıcı ve acil durum kapsamı” olarak sınıflandırılan 47 formülasyonun eksikliği, sağlık sektöründeki endişeleri daha da artırıyor.

EOF Başkanı Evangelos Manolopoulos, ilaç kıtlığının ana nedenlerinden biri olarak yasadışı ilaç ihracatını göstererek, bu sorunun çözümü için atılacak adımları açıkladı. Manolopoulos, bazı ilaçların ticari çıkar nedeniyle yurt dışına kaçırılmasının, piyasayı olumsuz etkilediğini ve bu durumun artık suç teşkil ettiğini belirtti. EOF, ucuz ve kritik öneme sahip ilaçların piyasadan kaybolmaması için çeşitli yollar aradığını, bu kapsamda fiyatı 5 Evro’nun altında olan ilaçlara zam yapılacağını duyurdu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...