Yunanistan'da Yeni Ceza Kanunu: Devlete 100 bin Evrodan Büyük Borcu Olana 3 Yıla Kadar Hapis - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Yeni Ceza Kanunu: Devlete 100 bin Evrodan Büyük Borcu Olana 3 Yıla Kadar Hapis

Yunanistan‘da devlete olan büyük borçlara karşı yeni bir dönem başlıyor. Ülke, 100 bin Euro ve üzeri devlete olan ödenmemiş borçlar için üç yıla kadar hapis cezası öngören yeni bir ceza kanununu hayata geçiriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu yeni düzenleme, özellikle kamu finansmanının korunması ve borçların tahsilatı konusunda ciddi adımlar atılmasını amaçlıyor.

Ödenmemiş borçların toplam tutarı 200 bin Euro’yu aşması halinde, ilgili cezalar üç yılı aşabilecek şekilde uygulanacak. Borçların, faizler ve mahkeme cezaları dahil olmak üzere 4 aydan uzun süredir ödenmemesi durumunda borçlular daha ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Ancak, borçluların, cezai sürecin herhangi bir aşamasında borçlarını tamamen ödemeleri veya borçlarını taksitlendirerek ödemeleri halinde hapis cezalarından muaf tutulacakları bir düzenleme de getirilmiş durumda. Ayrıca, borçlular vergi makamları tarafından tahsil edilen miktarlara itiraz edebilecek ve bu durumda ceza davası, nihai bir mahkeme kararına kadar “dondurulabilecek”.

Yeni kanun ayrıca kara para aklama ile mücadelede de önemli değişiklikler içeriyor. Kara para aklama suçları için idari para cezaları, ihlalden elde edilen kazancın hesaplanamadığı durumlar için 1 milyon Evro’dan 4 milyon Evro’ya yükseltiliyor. Tüzel kişiler ve kuruluşlar da kara para aklama suçlarında bireylerle birlikte cezai sorumluluğa tabi tutulacak ve ağır yaptırımlarla karşılaşacaklar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...