Yunanistan, Eşcinsel Evliliği Yasallaştıran İlk Ortodoks Ülke Oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, Eşcinsel Evliliği Yasallaştıran İlk Ortodoks Ülke Oldu

Yunanistan parlamentosu, eşcinsel medeni evliliklerin yasallaşmasına yönelik tarihi bir karar aldı. Ülke eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Ortodoks ülke oldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Perşembe günü gerçekleştirilen oylamada, Yunanistan Parlamentosu’ndaki 300 milletvekilinden 176’sı lehte, 76’sı aleyhte oy kullanırken, 2’si çekimser kaldı. Geri kalan 46 milletvekili oylamaya katılmadılar. Bu kararla birlikte Yunanistan, Ortodoks Hristiyan çoğunluğa sahip ülkeler arasında eşcinsel evlilikleri yasallaştıran ilk ülke oldu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, yeni yasayı “eşitlik için büyük bir atılım” olarak nitelendirdi. Etkili Yunan Ortodoks Kilisesi’nin direnişine rağmen kabul edilen yasa, ülkenin LGBT topluluğu tarafından büyük bir başarı olarak karşılandı. Yeni düzenleme, eşcinsel çiftlere evlat edinme ve tam ebeveynlik hakları tanıyor ancak çocuk sahibi olmak için taşıyıcı annelik yönteminin kullanılmasını engelliyor.

Toplumsal Tepkiler ve Bölünme

Oylama öncesinde yapılan anketler, halkın çoğunluğunun merkez sağ hükümet tarafından sunulan ve dört sol parti tarafından desteklenen tasarıyı desteklediğini gösteriyordu. Ancak bu karar, ülkeyi ikiye bölen bir konu oldu. LGBT örgütlerinin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşlerde, destekçiler parlamento önünde gökkuşağı pankartlarıyla toplandı. Buna karşılık, Ortodoks Kilisesi’nin itiraz ettiği tasarıya karşı çıkanlar ise dini simgeler ve dualarla protestolar düzenledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...