Yunan sürücüler trafikte ‘gergin ve tehlikeli’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan sürücüler trafikte ‘gergin ve tehlikeli’

Fondation VINCI Autoroutes araştırmasının sonuçlarına göre, Yunanistan‘da Yunanların trafikte hâlâ yüksek düzeyde tehlikeli ve medeni olmayan davranışlarda bulunduğu doğrulandı.

Yayaların karşıdan karşıya geçerken sağa-sola bakmayıp cep telefonuyla konuşması, bisikletçilerin birisiyle konuşmak için yolun ortasında durması, özellikle motosikletçilerin kırmızı ışıkta geçmeleri ve araç sürücülerinin tehlikeli bir şekilde sürüş yaptığını kabul etmeleri bu davranışlardan bazıları.

Sorumlu Sürüş Barometresi doğrultusunda, Ipsos Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen bu anket, ister araba ister motosiklet sürücüsü veya bisikletçi olsun, ister kişisel mobilite veya cihaz kullanıcısı veya yayalar olsun, farklı ulaşım modlarını kullanırken bir arada yaşamda karşı karşıya kalan Avrupalıların tutumlarını ele alıyor.

Hareket ettiklerinde ruh halleri nasıl? Diğer yol kullanıcılarına karşı ne kadar dikkatliler? Karayolu trafik kodunun kurallarına uyuyorlar mı? Farklı ulaşım modlarını kullanmanın davranışları üzerinde bir etkisi var mı? Aktif ulaşım türlerinin, özellikle de bisikletin gelişme hızının arttığı bir zamanda, yolda ve genel olarak kamusal alanda bir arada yaşama, herkes için güvenli ve barışçıl ulaşımı sağlamak için herkesin uyum sağlama becerisini gerektiriyor.

12.400 Avrupalının cevapları, farklı hareket biçimlerinin uyumlu bir şekilde bir arada yaşayabileceği şekilde, yolda hareket eden herkesin diğer insanlarla ve kurallarla ilgili olarak bilinçlendirilmesi gerektiğini kanıtlıyor.

Avrupa’da, aktif ulaşım türlerinin düzenli kullanımı hala arabadan çok daha az.

Araba, Avrupa’daki ilk ulaşım şekli ve öyle kalıyor. Ancak Avrupalılar günlük yolculukları için aktif ulaşım türlerini de desteklemektedir. Yüzde 66’sı düzenli olarak yürüyerek işe gidiyor ve yüzde 22’si düzenli olarak bisiklet kullanıyor. Ayrıca yüzde 7’si motorlu bisiklet ve yüzde 3’ü scooter kullanmakta.

Hollandalıların en sık bisikletçiler (yüzde 60) olmaları ve Belçikalıların (yüzde 26), Polonyalıların (yüzde25) ve Almanların (yüzde 25) çok önünde olması şaşırtıcı değil. Fransızlar, anket yapılan 11 Avrupa ülkesi arasında, İngilizlerin (yüzde 8) ve İspanyolların (yüzde 7) hemen önünde 9. sırada yer alıyor.

Yürüme konusunda en çok İspanyollar (yüzde 77), en az ise Belçikalılar (yüzde 51) yürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...