Suriyeli eşcinsel mülteciye Yunanistan’dan uluslararası koruma - Azınlıkça
Uncategorized

Suriyeli eşcinsel mülteciye Yunanistan’dan uluslararası koruma

Şok iddia! Yunanistan’ın Brezilya'daki Büyükelçisini öldüren kişi eşinin sevgilisi çıktı!

Brezilya'da kiraladığı otomobilde yanmış halde ölü olarak bulunan Yunanistan’ın Brezilya Büyükelçisi Kiryakos Amiridis’in katilinin tespit edildiği iddia edildi.

Suriyeli eşcinsel mülteciye Yunanistan'dan uluslararası koruma

Cinsel eğilimi nedeniyle aşırı ayrımcılığa, şiddete ve tecavüze maruz kalan Suriyeli eşcinsel mülteci için Yunanistan’da yapılan uluslararası koruma talebi kabul edildi.

Bahse konu mültecinin Suriye’de hükümet yetkilisi tarafından da tecavüze uğradığı belirtilirken, uluslararası koruma talebi konusunu Transseksüelleri Destekleme Derneği üstlendi.

Eşcinsel mülteci derneğin özel danışmanları eşliğinde 19 Aralık tarihinde İltica Dairesinde mülakat verdi. Dernek tarafından ayrıca bahse konu mültecinin maruz kaldığı ve kalabileceği tehlikeleri anlatan bir rapor da sunuldu.

Transseksüelleri Destekleme Derneği 2016 yılı boyunca 30 uluslararası koruma talebi dosyasına destek verirken, bu taleplerden dokuzu ilk derecede kabul gördü. İki başka ülkeye nakledilme talebi de kabul edilirken, üç dosya birinci derecede reddedildi. Diğer dosyaların ise hâlâ incelenmesi bekleniyor. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et