Çiftçilere bedava elektrik imkânı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçilere bedava elektrik imkânı!

Çiftçilere bedava elektrik imkânı!

Fotovoltaik sistemi kurulumuyla ilgili bakanlık kararının imzalanmasından ve resmi gazetede yayınlanmasından sonra Yunanistan geneli enerji mahsup programı hayata geçiriliyor.

Program, çiftçilerin kendi elektik enerjilerini fotovoltaik sistemiyle kendilerinin üretmesini, bu şekilde enerji ihtiyaçlarını karşılamalarını ve üretim maliyetinin de düşürülmesini öngörüyor.

İlgili programın enerji maliyetinin düşürülmesine de yol açacağı belirtiliyor. Zira çiftçiler enerji ihtiyaçlarını fotovoltaik sistemlerinin üreteceği enerji ile karşılayabilecek ve artan elektrik enerjisi ise bir sonraki elektrik faturasına aktarılacak.

Bu şekilde Yunan çiftçiler tarlalarına, seralarına ve birimlerine ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılamak için fotovoltaik sitemleri kurabilecek.

Karar, çiftçilere tarlalarına 20 kWh’a kadar fotovoltaik sistemi kurma imkânı verirken, tarlanın toplam tüketiminin %50’sini aşmaması şartı koşuluyor.

Her elektrik sayacına ise sadece bir fotovoltaik sisteminin kurulması öngörülürken, programdan istifade etmek isteyen çiftçilerin Çiftçi Kütüklerine kayıtlı olası gerekiyor. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et