Atina'da Bomba Patladı: 'Devrimci Sınıfsal Öz Savunması' Sorumluluğu Üstlendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da Bomba Patladı: ‘Devrimci Sınıfsal Öz Savunması’ Sorumluluğu Üstlendi

Atina, Cumartesi günü şafak vakti Yunanistan Çalışma Bakanlığı yakınlarında yaşanan bomba patlamasıyla sarsıldı.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Ulusal Polis Teşkilatı, patlamanın ardından alarm durumuna geçti. Olayın sorumluluğunu “Devrimci Sınıfsal Öz Savunması” adlı örgüt üstlendi.

Şafak Vakti Korkutan Patlama

03 Şubat Cumartesi günü saat 01:29’da, Çalışma Bakanlığı’nın hemen karşısında bulunan Stadiou ve Peshmazoglou caddelerinin kesiştiği noktada bir patlama meydana geldi. Patlama, ciddi maddi hasara yol açarken, yaralanan olmadı.

Bomba Alarmı: EFSYN Gazetesine Telefon Çağrıları

EFSYN Gazetesi’ne yapılan iki telefon çağrısında, kimliği belirsiz bir kişi tarafından, bombanın 40 dakika içinde patlayacağı bilgisi verildi. İkinci çağrıda, Çalışma Bakanlığı’nın karşısındaki bir bankanın önünde bomba içeren bir çanta olduğu uyarısı yapıldı. Polisin verdiği bilgilere göre, patlamanın meydana geldiği yer bu noktaydı.

Polis ve Adli Tıp Ekipleri Olay Yerinde

Stadiou Caddesi ile Peshmazoglou Caddesi’nin kesiştiği bölge polis tarafından kapatıldı. TEEM ve Adli Tıp Laboratuarlarından görevliler, patlayıcı düzeneğin kalıntılarını toplamak için çalışmalarını sürdürüyor. Patlayıcı düzeneğin bulunduğu çanta, Çalışma Bakanlığı’nın karşısındaki banka şubelerinin önündeki korkuluklara yerleştirilmişti.

Terörle Mücadele Birimi Soruşturmayı Yürütüyor

Olayla ilgili ön soruşturma, Terörle Mücadele Birimi (DAEEB) tarafından yürütülüyor. Ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarından elde edilecek görüntülerle failleri ortaya çıkarmak için titiz bir çalışma yürütüyor.

“Devrimci Sınıfsal Öz Savunması” ve Geçmişteki Faaliyetler

Bombanın yerleştirilmesinden sorumlu tutulan “Devrimci Sınıfsal Öz Savunması” örgütü, ismen daha eski bir örgüt olan “Devrimci Öz Savunma”ya atıfta bulunuyor. Örgütün daha önceki üyeleri ile bir bağlantı olup olmadığı veya isimdeki küçük bir değişiklikle yeniden aktif hale gelip gelmediği henüz belirsiz.

Yunan Polisi’nin Açıklaması:

Yunan Polisi, EFSYN Gazetesi’ne yapılan telefon çağrısının ardından bölgenin hızla kordon altına alındığını ve bombanın belirtilen saatte patladığını doğruladı. Olayla ilgili soruşturma, Terörle Mücadele Birimi tarafından titizlikle yürütülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...