Çiftçiler Yetersiz Destekten Dolayı Harekete Geçmeye Hazır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Yetersiz Destekten Dolayı Harekete Geçmeye Hazır

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Teselya bölgesindeki tarım üreticilerine 10,000 Evro’ya kadar ödeme yapılacağı yönündeki açıklamasını çiftçiler yetersiz buldular.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Felaketlerin üzerinden beş ay geçmiş olmasına rağmen, çiftçiler henüz alacakları toplam tazminat miktarını bilmedikleri için, gelecek adımlarını planlamak ve gerekirse seferberliklere devam etmek için hazır olduklarını ifade ediyorlar.

Çiftçilerin eylemleri hafta sonuna kadar devam edecek. Birçok çiftçi, Agrotica fuarına katılmayı ve Selanik’te dört gün boyunca kalmayı planlıyor. Başbakanlık ofisine iletilecek bir memorandum hazırlayarak Başbakan ile görüşme talebinde bulunmayı düşünüyorlar.

Yunanistan Kırsal Kalkınma Bakanı Lefteris Avgenakis ise çiftçilere yeni bir diyalog çağrısında bulundu. Avgenakis, hükümetin birincil sektörü destekleme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, çiftçilerin sorunlarını anladıklarını ve onların yanında olduklarını belirtti. Ayrıca, Enerji ve Çevre Bakanı Theo Skylakakis’in birincil üretimde enerji maliyetlerine ilişkin “Apollo” programını Agrotica fuarı çerçevesinde açıklayacağını duyurdu.

Başbakan, aşırı hava koşullarından etkilenen tarım ve hayvancılık çiftliklerine yönelik devlet yardımının ikinci turunun başlamasının beklendiğini açıkladı. Çiftçiler, devlet yardımına dahil olan kalemlerde ciddi hasar durumunda ek ilk yardım için başvurabilecekler.

Doğal Afet Rehabilitasyon ve Devlet Yardımı Genel Sekreterliği ise, çiftçileri, ilgili dosyaları 29 Şubat’a kadar Teselya Bölgesi ve Orta Yunanistan Bölgesi’ndeki yetkili makamlara sunmaya çağırdı.

Ülkenin birçok bölgesindeki çiftçiler, özellikle yeni Ortak Tarım Politikasının (CAP) uygulanması nedeniyle uğradıkları kesintileri ve üretim maliyetlerini protesto etmek için sokaklara dökülmüş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın en önemli tarım fuarı Agrotica başladı

Selanik’te düzenlenen ve Yunanistan’ın en önemli tarım fuarı olan AGROTICA 2022, Batı Trakya’dan da yoğun katılımla başladı.
Devamını oku...