Fatih Terim: Yunanistan Ligi'nde Yeni Bir İmparatorluk Kuruyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fatih Terim: Yunanistan Ligi’nde Yeni Bir İmparatorluk Kuruyor

Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim‘in Yunanistan Süper Ligi‘ne Panathinaikos teknik direktörülüğü ile yaptığı etkileyici giriş ses getirmeye devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

70 yaşındaki tecrübeli teknik direktör, Panathinaikos‘un başına geçti ve takımını, Yunanistan Süper Ligi’in zirvesinde yer alan PAOK ile kritik bir maça çıkardı. Her iki takımın da 19 maç sonunda 44 puanla zirvede yer alması, Fatih Terim‘in etkisinin ne kadar hızlı ve belirgin olduğunun bir göstergesi.

Galatasaray ile sekiz şampiyonluk yaşamış ve Türkiye Milli Takımı’nı da çalıştırmış olan Fatih Terim, Atina‘daki görevine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk üç lig maçını kazanması, şampiyonluk adayı AEK Atina ile berabere kalması ve Olympiakos’u Yunanistan Kupası’ndan elemesi, onun futbol bilgisinin ve deneyiminin yeni takımına nasıl hızlıca adapte olduğunu gösteriyor.

Ocak ayında Yunanistan milli takım kaptanı Tassos Bakasetas ile sözleşme imzalayan ve Panathinaikos‘un savunmasını güçlendirmek amacıyla Türkiye’den Samet Akaydın ve Polonya’dan kaleci Bartlomiej Dragowski ile anlaşan Terim, takımını her açıdan güçlendiriyor. Yunanistan Kupası çeyrek finalindeki maçı 2-1 kaybetmelerine rağmen, Fatih Terim‘in “Panathinaikos böyle oynadığı sürece kimse üzülmemeli. PAOK’tan korkmayacağız” şeklindeki sözleri, takımın moralini ve kendine güvenini gösteriyor.

Terim, Atina‘da, Yunanistan ile Türkiye arasında sporun birleştirici gücüne odaklanıyor. Panathinaikos‘un uzun yıllardır hasret kaldığı şampiyonluk umudu, Fatih Terim‘in “On dört yıl uzun bir süre. Ama aynı şey göreve geldiğimde Galatasaray’da da olmuştu, ta ki biz herkesi yenene kadar!” sözleriyle yeniden alevlenmiş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...