Yunanistan'da Futbol Maçları için Cepte Dijital Kimlik Zorunluluğu Geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Futbol Maçları için Cepte Dijital Kimlik Zorunluluğu Geldi

Yunanistan’da futbol taraftarları için yeni bir dönem başlıyor. 13 Şubat’tan itibaren, stadyuma giriş yapmak isteyen futbolseverlerin cep telefonları üzerinden dijital kimlik sorgulamasından geçmeleri gerekecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘da, 12 Şubat’ta sona erecek olan seyircisiz maç uygulamasının ardından, futbol taraftarlarına maç bileti satın almak için devlet tarafından işletilen bir dijital kimlik uygulamasını kullanma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda, Yunanistan vatandaşı olmayan ve maçları izlemek isteyen taraftarlar için ayrı düzenlemeler yapılacak, böylece herkesin güven içinde maçları izleyebilmesi amaçlanıyor.

Yeni uygulama spor etkinliklerinde şiddeti önleme ve taraftar güvenliğini artırmak amacıyla atıldı

Yunanistan Spor Bakanı Yiannis Vroutsis, bu yeni düzenlemenin, futbol kulüplerini iki ay boyunca stadyumların kapılarını taraftarlara kapatmaya zorlayan şiddet olaylarına bir yanıt olduğunu belirtti. Bakan Vroutsis, bir parlamento komitesine yaptığı sunumda, stadyumların 13 Şubat’ta yeniden açılacağını doğruladı.

Bu uygulama, Aralık ayında Atina’da oynanan Olympiakos ve Panathinaikos maçı sırasında yaşanan trajik olayların ardından hayata geçirildi. Çıkan arbede sırasında bir polis memurunun hayatını kaybetmesi, bu yeni güvenlik önlemlerinin alınmasında belirleyici oldu.

Bakan Vroutsis, “Artık stadyuma giren herkesin kimliğini tespit edeceğiz. Cep telefonu olmayan hiç kimse stadyuma giremeyecek,” diyerek, bu yeni sistemin, kişisel verilerin güvenliğini sağlayarak taraftarların kimliklerini doğrulayacağını ifade etti. Ayrıca, taraftarın adını, telefon numarasını, adresini ve oturduğu yeri bileceklerini belirtti.

Bu yeni düzenlemenin bir parçası olarak, tüm stadyumlara 6 Mart’a kadar güvenlik kameralarının yerleştirilmesi ve 9 Nisan’a kadar 14 üst lig kulübünün yeni bilet sistemini kurması gerekiyor. Bu sistem, havaalanlarında kullanılan elektronik biniş kartlarına benzeyecek ve taraftarların maçlara güvenli bir şekilde katılımını sağlayacak.

Yunanistan’da cep telefonlarında kimlik uygulaması 2022 yılında başlatılmıştı ve şimdi bu teknoloji, futbol maçlarına katılım için bir gereklilik haline geldi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...