Ter Kokusuna Yol Açan Domates ve Diğer Besinler - Azınlıkça
Yaşam

Ter kokusuna neden olan 8 gıda

Beslenme alışkanlıklarınızın ter kokusunu tetiklediği bir gerçek. Peki hangi gıdalar ter kokusuna neden olur? Ter kokusuna neden olan 8 besin!

Domates

İngiliz bilim insanı Cherles Stewart, dometesin vücut kokusuyla bir ilişkisi olduğunu söylüyor. Stewart’a göre domates saplarının kokusu ter kokusuyla çok benziyor. Domateste bulunan terpen ve karotenoid maddelerter kokusunu tetikleyici bir etkide bulunuyor.

Bezelye

Bezelye içinde bulunan ve kolay bir şekilde sindirilmeyen protein, bağırsaklarda gaz miktarının artmasına neden oluyor. Bunun sonucunda vücutta ağır bir koku oluşabiliyor. Bezelyeden olumsuz bir şekilde etkilenmemek için 8 saat süreyle bu sebzeyi suda bekletebilirsiniz.

Balık

Her balık ter kokusu yapmaz. Ancak A vitamini yönünden zengin ve kolin (B4 vitamini) içeren balık cinsleri, ter kokusunu tetikliyor. Alabalık ve ton balığı bu balıklara örnek.

Kırmızı et ve ter kokusu!

Çok besleyici bir protein kaynağı olan kırmızı et; vitamin, demir, fosfor, çinko ve kreatin bakımından da zengin. Bu besinin sindirimi de biraz zor. Özellikle son kullanım tarihine az kalmış kırmızı et ürünleri vücut kokusunu olumsuz yönde etkiliyor.

Lahana, brokoli, karnabahar

Lahana, brokoli ve karnabahar gibi birbirlerine benzeyen sebzelerin içerisinde kükürtbulunuyor. Kükürt, istemeyen kokulara neden olabiliyor ve gaz birikmesi gibi bir sorun yaşamanıza neden oluyor.

Turp

Kokusundan tanıdığımız bu sebze ağız kokusuna neden olabiliyor.

Süt ürünleri

Çoğu kişinin laktoza toleransı yok ve bu ürünleri tükettiklerinde normalin üzerinde gaz üretimi olabiliyor. Ayrıca bu tarz gıdalar; abdominal distansiyon ve gaz sıkışması da yaratabiliyor. Vücudunuz süt ürünleri içerisinde bulunan; lösin, izolösin ve valini sindiremezse bu da istenmeyen kokularla karşılaşmanıza neden oluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.