Yunan Turistlerin Yurtdışında Tercih Ettiği En Popüler 10 Şehir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Turistlerin Yurtdışında Tercih Ettiği En Popüler 10 Şehir

Tourix’in Turizm Pazarlama ve Araştırma departmanı tarafından gerçekleştirilen anket, 2023 yılında Yunanistan‘dan yurtdışına seyahat eden yunan vatandaşları için en popüler destinasyonları ortaya koydu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İnternet ve Google aramaları, gezginlerin seyahatlerini planlarken en çok başvurduğu kaynaklar arasında yer alıyor. Bu kaynaklar, konaklama ve diğer pratik bilgiler gibi turistik destinasyonlarla ilgili bilgileri aktif olarak arayan gezginler için kritik öneme sahip.

Yunanlıların Tercih Ettiği İlk 10 Şehir

2023 yılı için Yunanlıların en çok talep ettiği şehirler sırasıyla şunlar oldu:

  1. Roma
  2. Londra
  3. Paris
  4. İstanbul
  5. Viyana
  6. Milan
  7. Barselona
  8. Budapeşte
  9. Amsterdam
  10. Dubai

Roma, çoğu ay boyunca tercihlerde ilk sırayı alırken, belirli aylarda Londra’nın hemen ardından ikinci sıraya yerleşti. Londra ve Roma, 2023 boyunca ilk üç sıradaki yerlerini korurken, Paris bu üçlüye eşlik etti.

Avrupa Turizmindeki İyileşme İşaretleri

2023 yılında Avrupa’da turizm, COVID-19 salgınının ardından toparlanma belirtileri gösterdi. Tahmini geceleme sayıları, Eurostat verilerine göre, 2019’un salgın öncesi seviyesini %1,6 oranında aşarak 2,92 milyara ulaştı. AB konaklama sektörü, 2023’te rekor kırdı ve 2022’ye kıyasla 171 milyon daha fazla geceleme kaydedildi, bunun başlıca nedenleri uluslararası ziyaretçi sayısındaki artış ve yerli ziyaretçi sayısındaki artış oldu.

Geceleme Sayılarındaki Artış

Turizm seviyeleri, 2013 yılına kıyasla %25 daha yüksekti. 2023’te, neredeyse tüm AB Üye Devletleri artış kaydederken, sadece Lüksemburg’da hafif bir düşüş gözlemlendi. Malta ve Kıbrıs’ta geceleme sayılarındaki artış %20’yi aşarken, Yunanistan da dahil olmak üzere diğer 8 AB Üye Devletinde artış %10’u aştı.

En Büyük Artışlar Gözlenen Ülkeler

Mutlak anlamda, geceleme sayılarındaki en büyük artışlar Almanya ve İspanya’da gözlemlendi. Bu artışlar, Avrupa’nın turizmdeki toparlanma eğiliminin ve seyahat talebinin canlılığının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...