Yunanlılar günde kaç kahve içiyor? - Azınlıkça
Yaşam

Yunanlılar günde kaç kahve içiyor?

Yunanlılarda kahve zevkinin son zamanlarda değişmeye başladığı ve ‘freddo’nun aşırı revaçta olduğu görülüyor.

Yunan Kahve Birliği (EEK) Başkanı Yannis Benopulos, her ne kadar kahve çeşidi değişse de, elinde bardakla saatlerce oturma alışkanlığının ise değişmediğini vurguluyor.

‘Freddo, espresso ve kapuçino mağazalarda frappe’nin yerini alırken, kapsüller evlerde dökme kahvenin yerini alıyor’ diyen EEK Başkanı, ‘Kahve bardakları bize birkaç saat boyunca eşlik ederek Yunanistan’da çok kahve içtiğimiz izlenimini veriyor, ki öyle değil. Yunanlının yanında kahvesi var ama sabahtan akşamüstüne kadar elindeki bardak aynı bardak olabiliyor’ diye ekliyor.

Kahve satış ve tüketimine ilişkin verilere göre Yunanistan’da günde bir buçuk fincan kahve tüketildiğini belirten Benopulos, bunun kişi başına yılda yaklaşık dört kilogram tüketime karşılık gelidiğini, Almanya’da yıllık tüketim sekiz kilogram ve İskandinav ülkelerinde on iki kilogram olduğunu anımsatıyor.

Son yıllarda mükemmel kalitede kahveler üreten Yunan firmaları olduğu ve özellikle barista kültürünün geliştiğini belirten Benopulos, ‘Kahve pazarı dinamik bir şekilde gelişti ve fonlar yatırıldı, aklını ve ruhunu ortaya koyan ve yeni şeyler yaratan yetenekler geldi ve burada kahve kavuran ve mükemmel karışımlar yapan birçok ciddi Yunan şirketi var’ ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...