Papandreu İstanbul’da İmamoğlu ile görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Papandreu İstanbul’da İmamoğlu ile görüştü

KİNAL Pastisi’nde genel başkan adayı olması beklenen eski Başbakan ve PASOK Partisi sabık lideri Yorgo Papandreu Türkiye’ye gitti.

İstanbul’a programlı ziyaret düzenleyen Papandreu İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Papandreu 19 Ekim Salı günü saat 16.00’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. Görüşme Emirgan korusundaki Beyaz Köşk’te gerçekleştirildi.

Papandreu aynı günün akşamı saat 21.00’de Zülfü Livanelis’in geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ünlü Yunan müzisyen Mikis Theodorakis onuruna düzenlediği konsere katıldı.

Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme hakkında Papandreu, “Demokrasi, eşitlik, dayanışma, sürdürülebilir çevreci büyüme ve çoksesli toplumlar için birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile Türkiye’nin bölgede ve ülkelerinde karşılaştığı büyük zorlukların ancak yakın işbirliği ile ele alınabilineceğini kaydeden Papandreu, iki ülke halkının barışçıl birliktelik ve iyi komşuluk ilişkilerini teşvik etmek için harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...