Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi Yemin Töreni Gerçekleştirildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi Yemin Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi’ne seçilenler için düzenlenen yemin merasimi yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’in ve meclis üyelerinin katılımıyla coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

1 Ocak 2024’ten itibaren görev yapacak olan yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve Eyalet Meclisi üyeleri, Gümülcine Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törenle yemin ettiler. Bu özel günde, konuklar, akrabalar, arkadaşlar ve ülkenin çeşitli kesimlerinden temsilciler, politikacılar, yerel yönetim yetkilileri, Silahlı Kuvvetler ve Güvenlik Güçleri temsilcileri salonu doldurdu.

Maronya ve Gümülcine Metropoliti Panteleimon’un kutsaması ile başlayan törende, Topsidis ve konsey üyeleri, görevlerini dürüst ve vicdanlı bir şekilde yerine getireceklerine dair yeminlerini ettiler. Dini yemin töreninde Hristiyan meclis üyeleri İncil üzerine ve Müslüman meclis üyeleri de Kuran üzerine yemin ettiler.

İçişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Livanios, eski Eyalet Başkanı Hristos Metios’a hizmetleri için teşekkür ederken, yeni seçilen Hristodulos Topsidis’i görevi için kutladı ve Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Yunanistan Eyaletler Birliği Başkanı ve Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas da, Kuzey Yunanistan’ın ortak sorunlarını çözme konusunda yeni yönetime destek sözü verdi ve Topsidis’e deneyimleriyle yanında olacağını belirtti.

Hristodulos Topsidis’in ilk konuşmasında, zorlukların fırsata, sorunların çözüme, engellerin ise yaratıcı ilham kaynağına dönüşebileceğini vurguladı. “Vizyonumuz, planımız ve insanımız var” diyerek, yeni dönemde üstesinden gelmeye hazır olduklarını duyurdu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'den Eyalet Meclisi'ne Hristos Metios Sürprizi

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından yaşanan siyasi hareketlilik devam ediyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Metios’un Taşıyamadığı Yük: Halk Ne Dedi?

Kim derdi ki Hristos Metios, koltuğu garanti gözüyle baktığı 15 Ekim ikinci tur yerel seçimlerinde kaybedecek?
Devamını oku...