Büyükanne ve Büyükbabalar için 'Mahalle Dadıları' Programı: Aylık 500 Evroluk Ödenek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Büyükanne ve Büyükbabalar için ‘Mahalle Dadıları’ Programı: Aylık 500 Evroluk Ödenek

Yunanistan‘da aylık 500 evro finansla destek sağlayacak ‘Mahalle Dadıları‘ programı, büyükanneler ve büyükbabalar için yeni bir fırsat sunuyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Mahalle Dadıları Programı, torunlarına bakan büyükannelere ve büyükbabalara yönelik ve şimdiden ebeveynlerden yüzlerce başvuru almış durumda. Program, büyükanneler ve büyükbabaların torunlarına bakarak aylık 500 evro ödenek alabilmelerini sağlıyor.

Programa katılmak isteyen büyükanneler ve büyükbabalar, online eğitim programına katılarak sertifika alabilir ve bakıcı kayıtlarına dahil olabilirler. Eğitim sonrasında sınavı geçenler, program kapsamında torunlarına bakmaya devam edebilirler.

Ebeveynler, program kapsamında Bakıcılar Sicilinden bir dadı seçebilir veya kendileri tarafından seçilen bir dadı, büyükanne, büyükbaba veya diğer akrabaları ile vasi kaydına katılabilirler. Programa başvurmak isteyen herkes, en az zorunlu eğitim yeterliliğine sahip olmak koşuluyla online eğitime katılabilir.

Online eğitim programına katılım için adımlar:

  1. ntantades.gov.gr web sitesine gidilir ve “kayıt” başvuru formuna kişisel taxisnet kodları kullanılarak girilir.
  2. Eğitim programına kayıt için, başvuru formunun ilgili bölümüne gidilir ve asenkron eğitim programına https://howto.gov.gr/ bağlantısından kayıt olunur.
  3. Eğitim materyalleri incelendikten sonra, 30 soruluk bir test yapılır. Testte başarılı olan adaylar, doğru cevapların %70’ini veya daha fazlasını toplamış olmalıdır.
  4. Başarısız olan adaylar, bir hafta sonra tekrar deneme hakkına sahiptir ve toplamda iki kez deneme yapabilirler.

Mahalle Dadıları Programı, 2 aylıktan 2,5 yaşına kadar olan çocukların evde bakımını hedef alıyor ve ebeveynlere mali destek sağlıyor. Yararlanıcıların yıllık gelirleri 24.000 evro’yu aşmamalı ve pilot uygulamaya katılan belediyelerde ikamet etmeleri gerekmektedir. Tam zamanlı çalışan veya serbest meslek sahipleri aylık 500 evro alırken, işsiz veya yarı zamanlı çalışan anneler ve babalar aylık 300 evro alacak.

Sertifikasyon için gerekenler:

  • Yunan vatandaşları için diploma, İlk Yardım Sertifikası ve sağlık sertifikaları.
  • AB vatandaşları veya üçüncü ülke vatandaşları için ek gereklilikler AB kimlik kartı, geçerli pasaport, Yunanca dil bilgisi sertifikası ve ikamet belgeleri içerir.

Program, büyükanneler ve büyükbabalar için yeni bir fırsat sunarken, aynı zamanda genç ailelere de destek olmayı amaçlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...