EYP'den Bakanlara Güvenlik Uyarısı: Cep Telefonu Kullanımlarında Yüksek Risk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EYP’den Bakanlara Güvenlik Uyarısı: Cep Telefonu Kullanımlarında Yüksek Risk

Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP), hükümet yetkililerine ve üst düzey devlet görevlilerine cep telefonları ve bilinen iletişim uygulamaları üzerinden yapılan görüşmelerin güvenli olmadığı konusunda acil bir uyarı yaptı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

EYP, geçen hafta bakanlara gönderdiği belgede, bu uygulamaların kullanımının risklerine dikkat çekerek, hassas devlet işlerinde daha güvenli alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yunanistan’daki bu önlem, sadece ülkenin kendine özgü bir durumu yansıtmıyor. Benzer güvenlik kaygıları, Fransa’da da gündeme geldi. Fransa Başbakanı Elizabeth Bourne, 22 Kasım’da, bakanların yaygın bilinen iletişim ve mesajlaşma uygulamalarını kullanmalarını yasaklayan bir belge imzaladı. Belgede, bu dijital araçların hatasız olmadığı ve güvenlik garantisi veremediği ifade edildi.

Fransa Dijital Politika Bakanı Jean-Noel Barrot’un Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Aralık ayında tüm hükümetin, dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulamasını kullanacağı belirtildi. Hükümet, daha önce de kamu görevlilerinden sosyal medya, oyun, film ve dizi izleme platformlarını cep telefonlarından kaldırmalarını istemişti.

İngiltere’de de benzer bir durum söz konusu. Bu bahar, Kabine Ofisi on yıl aradan sonra iletişim protokollerini güncelledi ve bakanlar, özel danışmanlar ve üst düzey devlet memurları için bu tür uygulamaların kullanımını yasakladı. Kabine Ofisi, aksi takdirde hükümet yetkililerinin seçimlerinden sorumlu tutulacakları konusunda uyarıda bulundu.

Yunanistan’da, EYP’nin güvenli olarak nitelendirdiği Threema adlı uygulama, İsviçre silahlı kuvvetleri mensupları tarafından Ocak 2022’den bu yana kullanılıyor. EYP’nin Bilgi Güvenliği Otoritesi, iletişim ve bilgi alanında devlet kurumlarının korunmasından sorumlu olarak güvenlik politikalarının hazırlanmasında önemli rol oynuyor. Bu gelişmeler, uluslararası alanda iletişim güvenliği konusunda artan endişeleri ve dijital araçların güvenilirliği konusundaki tartışmaları gündeme getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...