Çipras: Türkiye ile iletişim kanallarının kapalı olması tehlikeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Türkiye ile iletişim kanallarının kapalı olması tehlikeli

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin genel başkanı Aleksis Çipras, Türkiye’yle iletişim kanallarının kapalı olmasının tehlikeler doğurduğunu kaydetti.

Euractiv ağına verdiği röportajda, anamuhalefet lideri, Türkiye’nin 48 yıldır Kıbrıs’ın kuzeyini işgal ettiği halde, bugün, Ukrayna’da barış elçisi rolüne büründüğünü öne sürdü.

Türkiye’nin bu sebeple hem Batı hem de Doğu’nun gözünde güçlendiğini belirten Çipras, öte yandan Yunanistan’ın ise sabit dış politikasından saparak Batı’nın piyonu haline geldiğini vurguladı.

Kendi iktidarları döneminde Türkiye’yle iletişim kanallarını hep açık tuttuklarını belirten SYRIZA lideri, ‘Erdoğan hep aynı Erdoğan’dı. Son aylarda değişmedi. Ama biz sıkı çalışarak iletişim kanallarını açık tuttuk, ki bugün bu yok ve bu bizi tedirgin ediyor’ dedi.

Olası bir ‘kaza’ durumunda iletişim kanallarının kapalı olmasının büyük sorunlar doğuracağını belirten Çipras, an itibariyle sözlü gerginliği yaratanın Erdoğan olduğunu ve bunu hengi sebeple yaptığını bilmediklerini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...