Çipras: Türkiye ile iletişim kanallarının kapalı olması tehlikeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Türkiye ile iletişim kanallarının kapalı olması tehlikeli

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin genel başkanı Aleksis Çipras, Türkiye’yle iletişim kanallarının kapalı olmasının tehlikeler doğurduğunu kaydetti.

Euractiv ağına verdiği röportajda, anamuhalefet lideri, Türkiye’nin 48 yıldır Kıbrıs’ın kuzeyini işgal ettiği halde, bugün, Ukrayna’da barış elçisi rolüne büründüğünü öne sürdü.

Türkiye’nin bu sebeple hem Batı hem de Doğu’nun gözünde güçlendiğini belirten Çipras, öte yandan Yunanistan’ın ise sabit dış politikasından saparak Batı’nın piyonu haline geldiğini vurguladı.

Kendi iktidarları döneminde Türkiye’yle iletişim kanallarını hep açık tuttuklarını belirten SYRIZA lideri, ‘Erdoğan hep aynı Erdoğan’dı. Son aylarda değişmedi. Ama biz sıkı çalışarak iletişim kanallarını açık tuttuk, ki bugün bu yok ve bu bizi tedirgin ediyor’ dedi.

Olası bir ‘kaza’ durumunda iletişim kanallarının kapalı olmasının büyük sorunlar doğuracağını belirten Çipras, an itibariyle sözlü gerginliği yaratanın Erdoğan olduğunu ve bunu hengi sebeple yaptığını bilmediklerini ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...