Αγρότες Λαϊκών Αγορών της Θράκης: "Είμαστε Παραγωγοί, Όχι Έμποροι" - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αγρότες Λαϊκών Αγορών της Θράκης: “Είμαστε Παραγωγοί, Όχι Έμποροι”

Σε μια σημαντική ανακοίνωση για τον αγροτικό τομέα, ο Βασίλης Μακρίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι αγρότες θα φορολογηθούν βάσει των πωλήσεων που πραγματοποιούν.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Μακρίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στις διατάξεις που εισάγουν τεκμαρτό εισόδημα για τους παραγωγούς. Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αγροτικού ΚΑΔ, ώστε να διακρίνονται οι αγρότες από τους εμπόρους στις λαϊκές αγορές. Η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον φόρο επιτηδεύματος και στις ενισχύσεις που λαμβάνει ο κλάδος.

«Σήμερα, η κυβέρνηση απαλλάσσει τους επαγγελματίες αγρότες. Πλέον, επειδή θα χαρακτηριστώ έμπορος, θα πρέπει να πληρώσω το 50% του τέλους επιτηδεύματος», είπε ο κ. Μακρίδης και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει «τι θα γίνει με τις ενισχύσεις που λαμβάνει ο κλάδος, που συναπαρτίζεται από αγρότες που πουλάνε την παραγωγή τους λιανικώς και όχι χονδρικώς και δεν είναι έμποροι». Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, επικαλέστηκε πληροφορίες βάσει των οποίων είναι οι επαγγελματίες που ήγειραν θέμα ότι συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό, η φορολογική αντιμετώπιση των αγροτών παραγωγών που πουλάνε στις λαϊκές αγορές. «Η λαϊκή αγορά είναι θεσμός που βοηθάει τον Έλληνα καταναλωτή να ζήσει στη στιγμή αυτή της ακρίβειας. Οι λαϊκές αγορές είναι το καταφύγιο του παραγωγού», δήλωσε ο κ. Μακρίδης και πρόσθεσε ότι η πλειονότητα των παραγωγών στις λαϊκές αγορές είναι μικροκαλλιεργητές.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Απίστευτο: Aδειοδοτούν Αιολικά στα καμένα του Έβρου, σε περιοχή NATURA για τον Μαυρόγυπα!

Μοιάζει πραγματικά απίστευτο, αλλά είναι γεγονός: λιγότερο από 20 ημέρες από τη στιγμή που έσβησε η τεράστια σε καταστροφικές συνέπειες πυρκαγιά του Έβρου, της μεγαλύτερης σε έκταση που συνέβη ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜ-Θ) προχώρησε πριν λίγες ημέρες (20/09) στην αδειοδότηση Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) εντός της καμένης έκτασης και μέσα στην περιοχή NATURA (Ζώνη Ειδικής Προστασίας, ΖΕΠ) GR1110009 «Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Έβρου»!
Devamını oku...
Ειδήσεις

Ο καιρός για την Τετάρτη στην Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Θράκη.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Επιδοτήσεις για νέους αγρότες: Τι ισχύει με τα προγράμματα -Πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση πληρωμών του προγράμματος των «Νέων Γεωργών».
Devamını oku...