Yunanistan'da Evcil Hayvanlar için Dijital Platform Açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Evcil Hayvanlar için Dijital Platform Açılıyor

Yunanistan Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papastergiou, Aralık ayında açılacak olan ve vatandaşların kayıp ya da bulunan evcil hayvanlar hakkında bildirimde bulunabilecekleri, sağlık kayıtlarını da içeren bir dijital platformun neredeyse hazır olduğunu duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

ET1’e verdiği mülakatta Papastergiou, platformun veterinerler, barınaklar, belediyeler ve vatandaşları bir araya getireceğini belirtti. Platform, bir hayvanın kaybedilmesi veya bulunması durumunda, tasmasındaki QR kodu aracılığıyla hayvanın sahibine ve sağlık bilgilerine ulaşılmasını sağlayacak.

Bakan ayrıca, şu anda pilot düzeyde çalışan bir dijital süreç hizmeti ve 2024’te başlatılacak büyük bir e-adalet projesi hakkında bilgi verdi. Bu projenin amacı, Yunanistan‘daki cezaevleri, sorgu odaları ve polis karakollarında özel odalar ve ekipmanlar kurarak, mahkumların nakli için gereken zaman ve kaynakların israf edilmemesini sağlamak ve davaların ertelenmemesine katkıda bulunmak.

Papastergiou, yapay zekanın hızla geliştiğini ve hayatı kolaylaştırmada önemli bir rol oynayacağını belirtti. gov.gr’nin yeni dijital asistanının vatandaşlara kombinasyonel soruları yanıtlama ve işlerini yürütmeleri için nereye gitmeleri gerektiği konusunda rehberlik edeceğini söyledi.

Kişisel numaralarla ilgili olarak Bakan, bu sistemin devlet kayıtlarını “temizlemek” için bir fırsat sunduğunu ve vatandaşların ilk dönemde kendi kişisel numaralarını seçebileceklerini, daha sonra ise bu numaraların otomatik olarak verileceğini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...