İskeçe Hastanesi Çalışanlarınlarından 2 günlük Grev - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Hastanesi Çalışanlarınlarından 2 günlük Grev

İskeçe Hastanesi çalışanları, sağlık hizmetlerindeki mevcut krize karşı 29-30 Kasım tarihlerinde iki günlük bir grev eylemine hazırlanıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

KKE’den Sert Tepki

Yunanistan Komünist Partisi KKE‘nin yerel örgütü, İskeçe Genel Hastanesi Patoloji Kliniği’nin durumuna dikkat çekerek, hükümetin hazırlamakta olduğu “yeni sağlık planı”nın, klinik ve hastanelerin birleştirilmesi ve kapatılması anlamına geldiğini vurguluyor. Parti, İskeçe’deki emekçileri, özel bir kamusal ücretsiz sağlık sistemini savunmak için eylemlerini artırmaya çağırıyor.

Personel Yetersizliği ve Finansman Sorunları

Yunanistan Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı için 743 atama yapmasına rağmen, 2022’de yaklaşık 3.500 çalışanın ayrılması ve 2024’e kadar 8.462 emeklilik beklenmesi, kamu sağlık sisteminde ciddi bir personel yetersizliğine işaret ediyor. 2024 bütçesinde 6.500 yeni çalışanın işe alınacağı belirtilse de, bu durumun mevcut boş kadroları doldurmaktan çok uzak olduğu belirtiliyor.

Yapılan Eleştiriler ve Talepler

Uzun süreli yetersiz finansman, personel eksikliği ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesi politikalarının, hastalık oranlarındaki artış ve pandemi sırasında yaşanan zorluklarla birleştiği, kamu sağlık sistemini ciddi bir krize sürüklediği belirtiliyor. KKE’nin yerel örgütü, hastane doktorları ve sağlık çalışanlarının bu greviyle, İskeçe halkının hak arayışında önemli bir rol oynayabileceğini vurguluyor.

Grevin Hedefleri

Grevin temel hedefleri arasında; üç yıldır kapalı olan yoğun bakım ünitesinin yeniden açılması, düzenli ameliyathanelerin faaliyete geçirilmesi ve az kullanılan veya kapalı olan kliniklerin (üroloji, KBB gibi) yeniden hizmete sokulması yer alıyor. Bu eylemler, İskeçe Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik acil adımlar olarak görülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...