Batı Trakya'da Hava Durumu: 'Aleksis' Fırtınası Yaklaşıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Hava Durumu: ‘Aleksis’ Fırtınası Yaklaşıyor

Batı Trakya ve genel olarak Yunanistan‘ı etkileyecek kötü hava durumu “Aleksis” fırtınasının yaklaşmakta olduğu bildiriliyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Cumartesi gününden itibaren başlayacak olan fırtına, Ege ve İyon Denizi’nde 9 Bofor şiddetinde rüzgarlarla beraber yağmur, fırtına ve bazı bölgelerde kar getirecek. Bu durum, sıcaklığın önemli ölçüde düşmesine neden olacak.

Kuzey Yunanistan‘ın dağlık bölgelerinde ve belki daha alçak dağlık alanlarda kar yağışı bekleniyor. Özellikle dağlık bölgelerde ve Selanik vilayetinde zaman zaman kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. ERT’e göre, Parnassos ve Kalavritha dağlarında Cumartesi gecesinden Pazar gününe kadar normal kar yağışı bekleniyor.

24 Kasım 2023 Cuma Günü Hava Durumu Tahmini:

Ulusal Hava Durumu Servisi, Cuma günü batı, doğu ve güney adalarda bulutlu bir hava olacağını ve özellikle İyon Denizi’nde yerel yağışlarla birlikte zaman zaman gök gürültülü fırtınaların görüleceğini öngörüyor. Geri kalan bölgelerde ise bazı alanlarda bulut oluşumu bekleniyor. Özellikle anakarada sabah ve akşam saatlerinde görüş mesafesinin yerel olarak sınırlı olacağı ve sis oluşabileceği belirtiliyor. Ayrıca, güneye Afrika tozunun taşınması bekleniyor. Rüzgarlar, güney yönlerden esecek ve öğleden sonra denizde 6 kuvvetine kadar ulaşabilir. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacak; kuzeyde 8 ile 19 santigrat derece, diğer bölgelerde ise 9 ile 23 santigrat derece arasında değişiklikler olması bekleniyor.

Batı Trakya için Hava Durumu:

Akşam saatlerinden itibaren bulutların artacağı ve Batı Makedonya ile Batı Trakya‘da yerel yağmurların görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarlar, güney yönlerden esecek ve doğuda yerel olarak 5 Bofor şiddetine ulaşabilir. Hava sıcaklığı, 8 ile 19 santigrat derece arasında değişecek, Batı Makedonya’da ise 3-4 derece daha düşük olması bekleniyor.

Hafta Sonu Hava Durumu Tahmini (25 – 26 Kasım):

Hafta sonu, ülkenin birçok yerinde kuvvetli rüzgarlar, şiddetli fırtınalar ve kuzey Yunanistan’daki bazı şehirlerde kar yağışı bekleniyor. ALPHA meteoroloji uzmanı George Tsatrafyllias, önümüzdeki günlerde İskandinav soğuklarını anımsatacak şiddetli hava koşullarından bahsediyor. 12-14 santigrat dereceye varan etkileyici bir sıcaklık düşüşü beklenirken, Florina, Kastoria, Kozani ve Ptolemaida’da kar yağışı olabilir.

27 Kasım Pazartesi ve İleri Günler İçin Hava Durumu:

Pazartesi gününden (27.11.2023) itibaren hava ve sıcaklıkta bir düzelme bekleniyor, ancak Salı ve Çarşamba günlerinden itibaren tekrar kötüleşme olması öngörülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...