Bu yaz Batı Trakya'da hava nasıl olacak? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu yaz Batı Trakya’da hava nasıl olacak?

Yunanistan’da ‘merominia’ adı verilen takvim tarihleri, tüm yıl boyunca havanın değişimini tahmin etmek için kullandıkları ampirik yoldur.

İnsanlar yılın sekizinci ayının ilk on iki (12) günün, takvim tarihleri olarak adlandırır. Bu dönemde hava eğilimlerini gözlemlemek, tüm yıl boyunca hava olaylarını tahmin etmenin bir yolu olarak işlev görürdü. Hiçbir durumda tarihler hava koşullarının güvenilir bir tahmini olamaz.

Ancak birçokları için faydalı bir araçtır.

Bu nedenle, helppost.gr’de bildirildiği üzere tarihlere göre, yazın “güçlü” sıcak dalgaları olması bekleniyor.

Takvim tarihlerine göre, Haziran değişken hava ile başlayacak ve bilinen gök gürültülü fırtına sıkıntısı olmayacak. Ancak ayın ortasından itibaren sıcaklar geri dönecek, sonlarına doğru ise ilk sıcak dalgaları gelecek.

Temmuz ayında ise ülkenin adeta bir “fırın” olacağı, çünkü ilk on günden sonra yüksek sıcaklıkların bizi klimaları tam kapasite çalıştırmaya zorlayacağı tahmin ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...