Joe Biden 81 Yaşında: ABD'nin En Yaşlı Başkanının Yaşı Seçmenler İçin Endişe Kaynağı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Joe Biden 81 Yaşında: ABD’nin En Yaşlı Başkanının Yaşı Seçmenler İçin Endişe Kaynağı

ABD’nin şimdiye kadar görev yapmış en yaşlı başkanı Joe Biden, bugün 81. yaş gününü kutladı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

2024 başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Biden’ın yaşı, özellikle seçmenler arasında önemli bir endişe konusu olarak öne çıkıyor.

Biden, Oval Ofis’te görev yapan en yaşlı kişi olarak tarihe geçti ve 2024 seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu. Yaşlılığa dair eleştirilere mizahi bir yaklaşım sergileyen Biden, deneyiminin ve yarım asrı aşkın kamu hizmeti süresinin Amerika’nın sorunlarıyla başa çıkmada bir avantaj olduğunu savunuyor.

Biden’ın yeniden seçilmesi durumunda, ikinci döneminin sonunda 86 yaşında olacağı ve bu durumun Ronald Reagan’ın rekorunu kıracağı belirtiliyor. Reagan, 1989’da 77 yaşında görev süresini tamamlamıştı.

Öte yandan, Cumhuriyetçi eski başkan Donald Trump, 2024 seçimlerinde Biden’a rakip olabilecek isimler arasında yer alıyor ve şu anda 77 yaşında.

Eylül ortasında Reuters/Ipsos tarafından yapılan bir ankete göre, seçmenlerin büyük bir çoğunluğu Biden’ın yaşını ve başkanlık görevine uygunluğunu sorguluyor. Ankete katılanların %77’si Biden’ın çok yaşlı olduğunu düşünürken, sadece %39’u onun zihinsel olarak başkanlık görevini yerine getirebilecek keskinlikte olduğunu ifade etti. Buna karşın, katılımcıların %56’sı Trump’ın da başkanlık için çok yaşlı olduğunu belirtirken, %44’ü onun zihinsel olarak görevin zorluklarıyla başa çıkabileceğini düşünüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Amerika’ya gitti: Gündem Türkiye ve enerji krizi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 16 Mayıs Pazartesi günü öğle saatlerinde, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD askeri Ukrayna'da Rusya ile savaşmayacak

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ABD Başkanı Joe Biden ikinci defa kameraların karşısına geçerek Rusya’ya karşı yapılacak yeni yaptırımları açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden Yunanistan'a Büyükelçi olarak Yunan kökenli Çunis'i önerdi

ABD Başkanı Joe Biden Yunanistan’a büyükelçi adayı olarak iş insanı Yunan kökenli Yorgos James Çunis’i aday gösterdi.
Devamını oku...