Yunanistan'da İşsizlik Parası Yeniden Yapılandırılıyor: Önemli Değişiklikler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da İşsizlik Parası Yeniden Yapılandırılıyor: Önemli Değişiklikler

Yunanistan‘da hükümeti, işsizlik parasını yeniden yapılandırmak üzere büyük değişiklikleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

2024 yılı başından itibaren devreye girecek olan bu yeni düzenlemeler, işsizlik ödeneğini çalışanların son maaşlarına daha yakın bir seviyeye getirecek. Bu değişiklikler yarı zamanlı ve belirli süreli sözleşmeli çalışanlara da ödeneğin kesintisiz sağlanmasını öngörüyor.

Yeni düzenleme ile, yarı zamanlı çalışan bir kişi, aylık 418 evro maaş alıyorsa, 359,25 evro işsizlik ödeneği alma hakkına sahip olacak. Eğer bu kişinin eşi ve üç çocuğu varsa, %40 artışla 503 evro işsizlik ödeneği alabilecek. Dönüşümlü çalışanlar için ise işsizlik parası, 239,5 evro olarak belirlendi. Bu rakamlara, işsizlerin bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri için ek ödemeler de dahil edilecek.

İşsizlik ödeneğinin süresi, mevsimsel işçiler için 80 gün olarak sınırlı kalacak. Ancak, bu süre, eski sigortalılar için farklılık gösterecek ve dört yıl içinde alınan günlük ödeneklerin sayısına bağlı olacak.

Özel sektör çalışanları için de önemli bir değişiklik gündemde. İşsiz kalanlar, altı aylık bir süre için ortalama maaşlarının %50’sini alacak ve bu sübvansiyon kademeli olarak şu anki 479 evro seviyesine düşürülecek. Örneğin, aylık ortalama kazancı 1.200 evro olan bir kişi, ilk altı ay için 600 evro işsizlik ödeneği alacak.

Bu yenilikler, Kurtarma ve Dayanıklılık Fonu’nun teşvikiyle gerçekleşiyor. İşsizlik yardımlarını düzenlemek için 100 milyon evro’dan fazla kaynak ayrıldı. Mevcut sistemde, hak kazanan herkesin, ne kadar süre ve ne kadar prim ödediklerine bakılmaksızın, temel ücretin %55’ini aldıkları belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...