Yunanistan'da Eski Araçlara Karşı Önlem Planı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Eski Araçlara Karşı Önlem Planı

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı, iklim kriziyle mücadelede önemli bir adım atarak, eski ve çevreyi kirleten araçlara karşı önlemler alacağını duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu hamle, temiz teknolojileri teşvik etmeyi ve özellikle şehirlerde hava kirliliğini azaltmayı hedefliyor.

Yapılan açıklamada, güvenlik standartlarına uymayan ve çevre sorunlarına neden olan araçların kullanımının caydırılması için yeni yasal düzenlemelerin getirileceği belirtildi. Hükümet, şehir merkezlerinde hız sınırlarının düşürülmesi, elektrikli ve hidrojenle çalışan araçların kullanımının teşvik edilmesi ve toplu taşıma hizmetlerinin iyileştirilmesi planlarını da açıkladı.

Ayrıca, yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanarak, güneş ve rüzgar enerjisi kullanımını arttırmayı ve böylece ithal yakıtlara olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. Ulaştırma Bakan Yardımcısı Hristina Aleksopulu, “Green Deal Greece” konferansında bu konulara dikkat çekti ve devlet olarak eski araçların kullanımını caydırmanın yanı sıra, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak çevre dostu teknolojilere geçişin önemini vurguladı.

Aleksopulu, savunmasız yol kullanıcılarına öncelik verilmesi, metronun genişletilmesi, taksi ve otobüs filolarının elektrikli araçlarla modernize edilmesi ve yeşil hidrojen gibi çevre dostu teknolojilere yatırım yapılmasının planlandığını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki beş yıl içinde Yunanistan’da hidrojenle çalışan ilk otobüslerin hizmete girmesini beklediklerini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...