Batı Trakya’daki altın çıkarma çalışmaları için istenen çevre izni ne oldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki altın çıkarma çalışmaları için istenen çevre izni ne oldu?

Batı Trakya’daki altın çıkarma çalışmaları için istenen çevre izni ne oldu?

SYRIZA Selanik II. Bölge milletvekili Sokratis Famellos, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Batı Trakya bölgesiyle ilgili altın çıkarma yatırımına yönelik açıklamalarını yorumladı.

“Miçotakis Selanik Fuarı’ndaki konuşmasında açık ve netti. Ellinikos Hrisos şirketi lehine, kamu ve çevre aleyhine daha fazla hizmet sunarak 2004 yılındaki yasanın revize edileceğini açıkladı” ifadelerini kullanan Famellos “İyi öğrenci olarak şirketin kısa süre önce yaptığı açıklamayı-talimatı yineledi” dedi.

Miçotakis’in altın çıkarma çalışmalarının Batı Trakya’ya da uzanacağını açıkladığını hatırlatan Famellos “Ancak Başbakan, şirketin o bölgede faaliyet göstermek için istediği çevre izninin kısa süre önce reddedildiğini söylemeyi unuttu” ifadelerini kullandı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis 84. Uluslararası Selanik Fuarı’ndaki açıklamalarında yatırımlar konusunda Batı Trakya’ya da değinerek “Danıştay’ın olumlu kararlarına rağmen üç yıl boyunca raflarda kalan Eldorado Gold ile ilgili üç karara imza atıldı. Şirketle, yerel toplumun da onay vermesi durumunda, Batı Trakya’ya yapılacak yatırımla ilgili sözleşmenin de revize edilmesini görüşüyoruz. Projenin toplam değeri 1 milyar evro’nun üzerinde. Projenin hayata geçiriliş aşamasında 1.900 kişi, tamamlanmasından sonra da yaklaşık 1.000 kişiye iş imkanı sunulacak” şeklinde konuşmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et