Miçotakis'ten Sosyal Yardım Paketi Açıklaması: Aralık'ta 350 Milyon Evro Dağıtılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’ten Sosyal Yardım Paketi Açıklaması: Aralık’ta 350 Milyon Evro Dağıtılacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Aralık ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik 350 milyon evroluk olağanüstü bir yardım paketinin dağıtılacağını duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

SKAI radyosuna konuşan Miçotakis, en kırılgan durumdaki hanelere sosyal dayanışma ödeneği sağlanacağını ifade etti. OPEKA çocuk ödeneği alan ailelerin Aralık ayında ekstra 150 evro alacağını, engelli vatandaşlara 200 evro destek sağlanacağını ve asgari garantili gelir alanlar ile düşük emeklilerin 150 evro yardım alacağını belirtti.

Başbakan Kiryakos Miçotakis Perşembe sabahı Aralık ayında en kırılgan durumdakiler için 350 milyon evroluk bir yardım paketi açıkladı. SKAI radyosuna verdiği demeçte, en çok ihtiyacı olan hanelere bir sosyal dayanışma ödeneği verileceğini söyledi. “OPEKA çocuk ödeneğinden yararlananlara tüm ödeneklerde 150 evroluk bir artış yapacağız, örneğin iki çocuklu bir çift 140 evro alırken Aralık ayında 350 evro alacaklar. OPEKA’dan yardım alan engelli vatandaşlarımızı 200 evro ile destekleyeceğiz. Asgari Garantili Gelir alan vatandaşlarımızı destekleyeceğiz ve son olarak kişisel bir farkı olmayan düşük emeklileri 150 evro ile destekleyeceğiz ve bu sigortasız yaşlılar için de geçerli olacak.

Başbakan, serbest çalışanların vergilendirilmesi konusundaki felsefeden geri adım atılmayacağını, hastane doktorlarının ücretlerinin artırılması olasılığını ve reform planının devam edeceğini vurguladı. SYRIZA ve Stefanos Kasselakis hakkında yaptığı açıklamalarda, muhalefet partisinin tavrını eleştirdi.

Miçotakis ayrıca, sağlık sektöründe daha fazla doktor desteği ve elektronik ameliyat listesi ile şeffaflığın sağlanması gibi konulara değindi. Yurtdışından dönen doktorları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Yunanistan Başbakanı, konut politikası ve mülkiyet konularında da değinerek, konut piyasasının arz ve talep meselesi olduğunu, hacizli evlerin yenilenmesi için teşvikler ve Airbnb’ye yönelik müdahalelerin tartışılacağını ifade etti.

Teselya’daki kötü hava koşullarının neden olduğu yıkım hakkında da konuşan Miçotakis, zarar gören insanlara destek olmanın yanı sıra, dolandırıcılıkla mücadele etmeleri gerektiğini ve yeniden yerleşim projelerinin planlandığını söyledi.

Başbakan, SYRIZA ve muhalefet lideri Kasselakis hakkında, muhalefetin önerilerinin yetersizliğini eleştirdi ve kendi siyasi deneyimine vurgu yaptı. Miçotakis, ülkenin siyasi hayatının kendisinin ve partisinin çalışmalarıyla şekillendiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...