Erdoğan 8 Aralık'ta Batı Trakya'ya Gelebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan 8 Aralık’ta Batı Trakya’ya Gelebilir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, 7 Aralık’ta Atina‘da katılacağı Türk-Yunan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi‘nin ardından program değişmez ise 8 Aralık’ta Batı Trakya‘yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yapacağı ziyaret çerçevesinde 7 Aralık Perşembe günü Atina’da gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi‘nin ardından, 8 Aralık Cuma günü Batı Trakya‘ya uğraması bekleniyor. Kathimerini gazetesinin haberine göre, bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’ya dönüşünden önce planlanmış durumda.

Haberde belirtilenlere göre, Erdoğan’ın Batı Trakya ziyaretinin 8 Aralık Cuma gününe denk gelmesi muhtemel. Erdoğan’ın programında Gümülcine‘yi ziyaret etmek ve burada cuma namazı kılmak yer alıyor. Ancak, İskeçe mi yoksa Rodop dağlık bölgesindeki bir köy mü ziyaret edeceği henüz netleşmiş değil. Yine de Türk Cumhurbaşkanının bir camide cuma namazı kılması ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda ya da bir otelde azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle görüşme yapması planlanıyor.

Kathimerini’ye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinin bir diğer olası ayağı ise Gümülcine‘deki bir azınlık okulunu ziyaret etmek ya da bölgenin azınlık mahallelerinde doğrudan temaslar kurmak olabilir. Türk Cumhurbaşkanı’nın bu ziyareti, Batı Trakya‘ya üçüncü ziyareti olacak. İlk ziyaret 2004 yılında, Kostas Karamanlis’in başbakanlığı döneminde gerçekleşirken, son ziyaret ise 8 Aralık 2017’de, o dönem Başbakan olan Aleksis Çipras ile yaptığı görüşmenin ardından gerçekleşmişti.

Öte yandan Erdoğan’ın Batı Trakya’ya yapması planlanan ziyaret ile ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmış değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...