Erdoğan, 9 Bakan, İşadamları ve 300 Kişilik Heyetle Atina'ya Geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Erdoğan, 9 Bakan, İşadamları ve 300 Kişilik Heyetle Atina’ya Geliyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi çerçevesinde Kiryakos Miçotakis ile görüşmek üzere 7 Aralık’ta Yunanistan‘a gelecek. 

Tahmini okuma süresi 0 dakika

Erdoğan’a hükümetinin dokuz üst düzey bakanı, sekreterleri ve danışmanları eşlik ederken, Türk heyetine işadamları ve gazeteciler de katılacak.

Yürkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Türk heyetinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Teknoloji Bakanı Alparslan Bayraktar, Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yer alacaklar.

Cumhurbaşkanı’nın danışmanları ve korumaları da dahil olmak üzere Türk heyetinde en az 150 kişi bulunacak, bu da iki uçağın kullanılabileceği anlamına geliyor; biri Cumhurbaşkanı ve şahsi maiyeti için, diğeri de heyetin geri kalanı için. Sekreterler, danışmanlar ve işadamları da dahil olmak üzere tüm misyonun 300’den fazla kişi olması bekleniyor.

Son olarak, Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina’da kalacağı süre boyunca izleyeceği programa ilişkin iki senaryo var. İlk ve en olası senaryoya göre Recep Tayyip Erdoğan 7 Ekim akşamı geç saatlerde Atina’dan ayrılacak. İkinci ve en düşük ihtimalli senaryoya göre ise Türkiye Cumhurbaşkanı ertesi sabah Atina’dan ayrılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...