Başbakan Miçotakis Londra’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Miçotakis Londra’da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek

micotakis erdogan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Çarşamba günü Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Londra’da bira araya gelecek.

Ahval’in haberine göre NATO zirvesi çerçevesinde yapılacak görüşmenin yerel saat ile 14.30’da gerçekleşeceği bildirildi.

Yunan basınına yansıyan haberlere göre Türk tarafı görüşmenin Erdoğan ile Miçotakis arasında geçmesini isterken, Atina ise görüşmede iki ülkenin heyetlerinin de yer almasını talep etti ve bu talep kabul edildi.

Yunan heyetinde Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Başbakanlık Diplomasi Ofisi Şefi Aleksandra Papadopoulou yer alacak.

Yunan basını, görüşmeyi duyuran Türk Cumhurbaşkanı’nın “Atina istediği adımları atabilir, Ankara da kendi adımlarını atacaktır” dediğini yazarken “Libya anlaşmasının geçeli olduğunu ve Libya Büyükelçisi’nin Atina tarafından sınırdışı edilmeden kendisinin ayrılmasını” dile getirdiğini kaydediyor.

Görüşmede Yunan Başbakanı Miçotakis’in “Yunanistan tarafının Uluslararası Deniz Hukuku çerçevesinde devletler arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi konusunda müzakerelere başlayabileceğini” söylemesi ve bunun için de “Türkiye’nin günlük ihlallerini (söylem ve eylem olarak) durdurması” şartını koşacağı öne sürülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et