İskeçe Adliyesi'ne Boya Atıldı, Sloganlar Yazıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Adliyesi’ne Boya Atıldı, Sloganlar Yazıldı

İskeçe Adliyesi’nin girişine anarşistler tarafından kırmızı boya atıldı ve aynı zamanda duvara sloganlar yazıldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İskeçe Adliyesi‘nin girişine 11 Kasım Cuma gecesi kırmızı boya atılması ve duvara sloganlar yazılması, son zamanlarda Yunanistan‘da hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ve Yunan Ceza Kanunu‘nda yapılan yeni düzenlemelere tepki olarak gerçekleşti.

Anlatılanlara göre, anarşistler, sabah saatlerinde İskeçe Adliyesi’nin girişine kırmızı boya atarak ve duvara “Mahpuslar yalnız değildir”, “Ceza Kanunu kaldırılsın”, “Sömürüye ve baskıya karşı mücadeleye devam” gibi sloganlar yazarak eylemlerini gerçekleştirdiler.

Eylemle ilgili olarak, anarşistler tarafından yapılan açıklamada, eylemin “mahkumların mücadelesiyle dayanışmanın asgari bir işareti” olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Son zamanlarda birçok cezaevinde, Ceza Kanunu’nun yeni sistematik yasal düzenlemelerinin geçmesini ve 2022 Ceza Kanunu düzenlemelerinin kaldırılmasını engellemek için eylemler yapılmaktadır. Yaşamların sürekli olarak aşağılandığı neoliberal saldırının genel koşullarında, devlet her türlü direnişi ezmek için silahlanıyor. Mahpusların mücadeleleriyle bağ kurmak ve devletin ve sermayenin baskı ve terörizmine karşı bir tümsek yükseltmek için” ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan‘da hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ve Ceza Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemelere karşı cezaevlerinde ve ülkenin birçok bölgesinde protestolar sürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...