Annenin Oğul Sevgisini İstismar Eden Dolandırıcılar 30 Bin Evro Çaldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Annenin Oğul Sevgisini İstismar Eden Dolandırıcılar 30 Bin Evro Çaldı

Pire’de bir anne, telefon dolandırıcılarının acımasız oyununa 30.000 evro ve mücevherleriyle kurban gitti. Sevdiği oğlunun hayatını kurtarmak adına evinin balkonundan servetini meçhule fırlatan mağdur kadın, dolandırıcıların insafına bırakıldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Olay, dolandırıcıların zavallı bir annenin evladına olan sevgisini hedef alarak yürek burkan bir senaryo ile kadını tuzağa düşürmesiyle başladı. Kadını arayan dolandırıcılar, oğlunun ağır bir yaralanma geçirdiğini ve derhal ameliyat edilmesi gerektiğini belirtti. Kandırılan anne, telefonun diğer ucundaki yabancının ısrarlarına dayanamayarak, talep edilen 50.000 evro’nun bir kısmını apar topar balkondan aşağı attı.

Yürek burkan bu olayın ardından yapılan hızlı ve etkin polis soruşturması sonucunda, Selanik yakınlarındaki bir bölgede, yabancı uyruklu bir dolandırıcı kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan şahsın ve suç ortaklarının, bu duygusal tuzakla defalarca masum insanları nasıl hedef aldıkları ortaya çıkarıldı.

Gözaltına alınan şüphelinin üzerinden çıkan bir cep telefonuyla deliller daha da güçlendi. Emniyet güçleri, bu olayın benzeri diğer vakalarla bağlantısını ve hala dışarıda olabilecek diğer suç ortaklarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların ve özellikle yaşlı bireylerin bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmaları ve benzer durumlarla karşılaştıklarında derhal emniyet güçlerine haber vermeleri büyük önem taşımaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

2 Bin 500 Evroluk Telefon Dolandırıcılığı

Drama Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz Cuma günü yaşlı bir ev kadınının 2.500 evro dolandırıldığı bir vaka üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda, iki çete üyesini tutukladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doktor Gibi Davranarak Yaşlı Kadını Kandırdı

Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü Sofulu Polis Departmanı, dün öğleden sonra Evros’ta yaşlı bir kadının dolandırıldığına dair bir vaka tespit etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Market Pass Kartı Dolandırıcılığı: Vatandaşlar Uyarılıyor

İskeçe’de son dönemde artış gösteren dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlar, telefonla kendilerini muhasebe bürosundan arıyormuş gibi gösteren dolandırıcıların hedefi oluyor.
Devamını oku...