Siyasetçilerin Mal Varlığı Beyanları Bugün Açıklanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Siyasetçilerin Mal Varlığı Beyanları Bugün Açıklanıyor

Yunanistan’da siyasetçilerin mal varlığı beyanlarına dair merakla beklenen gelişme bugün netlik kazanıyor.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Meclis, milletvekilleri, Avrupa Parlamentosu üyeleri, belediye başkanları ve diğer seçilmiş görevlilerin 2021 mali yılına ait vergi beyannamelerinin kamuya açıklanacağını duyurdu.

Geleneksel hale gelen ve şeffaflık adına önem taşıyan bu yıllık ritüel, geçtiğimiz Perşembe günü Meclis tarafından yapılan resmi açıklama ile kesinleşti. Yapılan duyuruda, “5026/2023 sayılı yasanın 25. Maddesi uyarınca, söz konusu mal varlığı beyanlarının denetlenmemiş halinin, 6 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla editörlere sunulacağı ve ardından saat 10.30’da Parlamentonun resmi web sitesinde yayınlanacağı” ifadelerine yer verildi.

Yayımlanacak mal varlığı beyanlarının toplam sayısının 1.034 olduğu belirtilirken, bu adımın, siyasetçilerin finansal şeffaflığını artırma ve kamuoyunun güvenini sağlama çabalarının bir parçası olduğu vurgulandı. Kamuoyunun talep ettiği bu adım, siyasi etik ve hesap verebilirlik açısından kritik bir öneme sahip.

Yunanistan Parlamentosu’nun internet sitesinde yer alacak beyanlar, vatandaşların erişimine açık olarak siyasilerin ekonomik durumları ve mal varlıkları hakkında şeffaf bir bilgi sağlayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...