Georgiadis: Ortalama Ücretin 4 Yıl İçinde 1.500 Evroya Yükselmesi Hedefi Ulaşılabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Georgiadis: Ortalama Ücretin 4 Yıl İçinde 1.500 Evroya Yükselmesi Hedefi Ulaşılabilir

Yunanistan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Adonis Georgiadis, hükümetin dört yıllık dönemin sonunda ülkede ortalama maaşın 1.500 evroya yükseltilmesi yönündeki hedefin gerçekçi olduğunu belirtti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Şu Anda Ortalama Maaş 1,090 Euro

6. Atina Yatırım Forumu 2023’te yaptığı konuşmada Bakan Georgiadis, şu anki ortalama maaşın 1,090 evro olduğunu, ancak yeni yatırımlar ve ekonomik gelişmelerle bu hedefe ulaşılabileceğini vurguladı. Bakan, işsizlik oranının %10’un üzerinde olduğunu, ancak düşüş eğiliminde bulunduğunu ifade etti.

Çeşitli Sektörlerde İşgücü Açığı

Georgiadis, Yunanistan‘da inşaat, tarım, sanayi, yiyecek-içecek ve turizm gibi ekonomik sektörlerde işgücü açığı yaşandığına dikkat çekti. “Bu yapısal bir sorun” diyen Bakan, kayıt dışı çalışmanın işsizlik oranını istatistiklerden daha düşük gösterebileceğini ekledi.

Beceri Kazandırma Programları Devrede

Bakanlık, işgücünün modern piyasa gereksinimlerini karşılayabilmesi için Kurtarma Fonu ve ESPA kaynaklarını kullanarak beceri kazandırma programları yürüttüğünü belirtti.

Dijital Becerilerin Önemi

Georgiadis, sadece KOBİ’lerde çalışanların değil, aynı zamanda ileri yaştaki vatandaşların da dijital becerilere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bu kişilerin, e-EFKA’nın elektronik hizmetlerinden faydalanabilmesi için internet ve yeni teknolojileri kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.

Uzun Vadeli Demografik Sorunlar

Çalışma Bakanı’nın açıklamasının sonunda, Yunanistan‘ın demografik bir sorunla karşı karşıya olduğunu ve bu sorunun uzun vadede işgücü açığı ve sosyal güvenlik sistemine zarar vereceğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...