İskeçe'nin Yeni Eyalet Başkan Yardımcısı Kim Olacak? Hacıgene ve Pavlakaki Açıklamalarda Bulundu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe’nin Yeni Eyalet Başkan Yardımcısı Kim Olacak? Hacıgene ve Pavlakaki Açıklamalarda Bulundu

İskeçe ilinin yeni Eyalet Başkan Yardımcısı’nın kim olacağı konusu, son zamanlarda gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Hristodulos Topsidis’in önderliğindeki eyalet meclis üyeleri arasında bu görevi kimin üstleneceği konusunda farklı senaryolar dolaşıyor.

Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, İskeçe’den en çok oyu alırken, bazı söylentiler ise bu görevin Vaso Pavlakaki’ye verileceği yönünde. Her iki aday da yerel Thraki gazetesine açıklamalarda bulundu.

İrfan Hacıgene: “Bölgesel Sentez Listemiz için Olumlu Bir İşaret Aldık”

Hacıgene, “Bu seçimler, yıllardır verdiğimiz mücadelenin bir sonucu. Vatandaşlar değişim talep etti ve bu değişim, Hristodulos Topsidis ve Eyalet konseyindeki danışmanlarının verdikleri mücadeleden kaynaklandı,” dedi.

İskeçe’den Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcıs pozisyonuyla ilgili olarak ise Hacıgene şunları vurguladı: “Maalesef bu konu tartışılmak üzere masaya yatırılmadı. Sayın Hristodulos Topsidis’in görüşlerimizi dinlemesi ve herkesin yetenekleriyle hangi pozisyondan başa çıkabileceğini görmesi gerektiğini düşündüğü zaman olacak. Benim bu konuda bir sorunum yok. Hristodulos Topsidis beni hangi pozisyon için tavsiye ederse etsin, bölgemizin talepleriyle en iyi şekilde başa çıkabilecek kabiliyete sahibim. Sayın Topsidis’in görüşü ne olursa olsun, uygun pozisyonu almam saygı görecektir. Pozisyonlar belirlendiğinde, bölge eyalet yardımcılığı her zaman ilk sıradaki (en çok oyu elde eden) tarafından alınmaz. Nankörlük etmeyelim ve makul konuşalım. Önceki seçimlerde de hem Yorgos Pavlidis hem de Sayın Metios her zaman ilk sıradakileri koymadılar. Eğer İskeçe’den sorumlu eyalet başkan yardımcılığı görevini devralmamın zamanının geldiğine karar verirse, bu benim için büyük bir onur ve zevk olacaktır ve bu pozisyonun gerektirdiği potansiyeli yerine getirmeye layık olduğumu düşünüyorum. Hristodulos Topsidis’in vizyon sahibi, ayrımcılık yapmayacak ve Bölgemiz için en iyi sonuçları almaya çalışacak yeni bir Eyalet Başkanı olacağına inanıyorum. Kendisi çalışkandır, kariyerinde başarılı olmuştur, girişimcidir ve tüm işleri olumlu sonuçlar getirmiştir, yıllarca Evros Ticaret Odası başkanlığı yapmıştır, Bölgedeki tüm Ticaret Odalarının başkanıdır ve inanıyorum ki ayrımcılık, renk, parti gözetmeden Eyalet Başkanı olduğunu gösterecek ve her birimizi doğru pozisyonda kullanacaktır.”

Hacıgene sözlerini şöyle tamamladı: “Renk ve parti ayrımı gözetmeksizin bana olan güvenlerini gösteren tüm İskeçe vatandaşlarına teşekkür ediyorum ve ismime atfedilebilecek oyları (yaklaşık 3500 oy) aldım. En iyi şekilde, daha fazla azimle, daha fazla mücadeleyle, Eyalet ve İskeçe İli’nin projelerinde daha iyi hedeflerle en iyi sonucu getirmeye çalışacağım”. 

Vaso Pavlakaki: “Tüm Belediyeler ve Tüm Vatandaşlarla Temas Halindeyim”

Vaso Pavlakaki ise, “Henüz Sayın Topsidis’le konuşmadım ve hiç kimse de konuşmadı, ki size bu görevi kimin üstleneceği konusunda net bir cevap verebileyim,” dedi. Pavlakaki, ayrıca profesyonel bir teknokrat olduğunu ve çok uluslu bir şirkette çalıştığını ifade ederek, ekip yönetimi konusunda deneyimli olduğunu belirtti.

Ne Olacak?

İki adayın açıklamaları, gözleri bir kez daha bu önemli pozisyona çevirdi. Hangi adayın İskeçe’den Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı olacağı merakla bekleniyor. Ancak her iki aday da bu göreve hazır olduklarını ve bölge için en iyisini yapmaya kararlı olduklarını vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Yasal İzni Olmadan Sokakta Mal Satan Vatandaşa Kelepçe

İskeçe’de bir vatandaş, yasal izni olmadan sokakta mal sattığı gerekçesiyle tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçeli Gençten Örnek Davranış: Sokak Hayvanlarına Sıcak Bir Yuva

İskeçe ilinde yaşayan 18 yaşındaki Şaban Reşit, sokak hayvanları için gösterdiği örnek davranışla gönülleri fethetti.
Devamını oku...