Facebook ve Instagram, Avrupa'da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook ve Instagram, Avrupa’da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor

Meta Platforms Inc., Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ı reklamsız bir şekilde kullanabilecekleri bir abonelik seçeneği sunacağını duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bu adım, şirketin AB’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve diğer Avrupa yasalarına uyum sağlama çabasının bir parçası.

Detaylar

Meta, Avrupa’da yaşayan kullanıcılar için Facebook ve Instagram’da reklamsız bir deneyim sunacak. Aylık 9,99 €’dan başlayan ücretlerle, bu hizmet 1 Mart 2024’e kadar kullanıcının tüm bağlantılı Facebook ve Instagram hesapları için geçerli olacak. Ücret, kullanıcının aboneliği nereden satın aldığına bağlı olarak değişebilecek; iOS ve Android platformlarında aylık ücret 12,99 € olacak.

Güvenlik ve Gizlilik

Meta, kullanıcıların kişisel bilgilerinin gizliliğini koruma konusundaki kararlılığını vurguluyor. Şirket, “İnsanların bilgilerini gizli ve güvende tutmaya kararlıyız” ifadesini kullanıyor ve bu politikanın GDPR kapsamında da devam edeceğini belirtiyor.

Neden Bu Adımı Atıyorlar?

Meta, reklam destekli bir internet modeline inanıyor ve bu model sayesinde kullanıcılara ürün ve hizmetlere ücretsiz erişim sağlanabileceğini savunuyor. Ancak, Avrupa’nın gelişen yasal düzenlemelerine uyum sağlama amacıyla bu yeni abonelik modelini getirdiklerini açıklıyor.

Ek Bilgiler

Bu yeni abonelik modeli, 18 yaş ve üzeri kişiler için geçerli olacak. Şirket, “Bu gelişen düzenleyici ortam göz önüne alındığında gençlere nasıl faydalı ve sorumlu bir reklam deneyimi sunabileceğimizi araştırmaya devam ediyoruz” ifadesini kullanıyor.

Gelecek Planları ve Finansal Etkiler

Meta, bu yeni abonelik modelinin en son iş görünümü ve rehberliğiyle uyumlu olduğunu belirtiyor. Şirket ayrıca, ileriye dönük ifadelerin potansiyel riskler ve belirsizlikler taşıdığını, bu nedenle yatırımcıların bu ifadelere güvenmemesi gerektiğini vurguluyor.

Etkisini Zaman gösterecek

Meta’nın bu yeni adımı, hem kullanıcılara daha fazla seçenek sunuyor, hem de Avrupa’nın gittikçe sıkılaşan düzenlemelerine uyum sağlama amacı taşıyor. Ancak, bu yeni modelin kullanıcı davranışları üzerinde ne tür bir etkisi olacağı ve diğer sosyal medya platformlarına nasıl yansıyacağı merak konusu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Birçok Instagram kullanıcısına 'hesabının askıya alındığı' mesajı geldi

Sosyal medya uygulamaları arasında fotoğraf ve video paylaşımlarıyla birinci sıralarda bulunan Instagram’da dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanırken birçok kullanıcı hesaplarının askıya alındığını bildirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook Yunanistan’a geliyor: Acusonus startup’ı satın alıyor

Facebook, Instagram, WhatsApp gibi pekçok iletişim ağının sahibi olan Meta Platforms şirketi, Yunan ileri ses teknolojisi Accusonus şirketinin satın alıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Instagram, 'yer değiştirme' özelliği getiriyor

Batı Trakya’da severek kullanılan popüler sosyal medya platformu Instagram daha önce konmuş fotoğrafların yerelerini değiştirmeye olanak sağlayacak ‘Edit Gris’ özelliği getiriyor.
Devamını oku...