Facebook şirketinin adı Yunanca 'Meta' oldu - Azınlıkça
Yaşam

Facebook şirketinin adı Yunanca ‘Meta’ oldu

Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından Facebook, şirketinin adını Yunanca ‘Meta‘ olarak değiştirdi.

Ancak isim değişikliği sadece ana şirketi etkileyecek. Facebook ve diğer sosyal medya platformları eski isimlerini kullanacak.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD merkezli internet devi Facebook’un adının Meta olarak değiştirildiğini duyurdu. Ancak isim değişikliği sadece ana şirketi kapsayacak, şirket bünyesindeki yan kuruluşlar Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya ağları ve iletişim uygulamaları mevcut isimlerini muhafaza edecek.

Zuckerberg, şirketin yeni adının, meta evrenin yani, kolektif olarak kullanıma sunulacak sanal bir dünyanın yaratılmasını ön plana çıkarmaya hizmet etmesi amacıyla belirlendiğini kaydetti.

Zuckerberg yıllık Geliştirici Konferansında yaptığı açıklamada, “Mevcut uygulamalarımız ve markaları değişmeyecek” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook ve Instagram, Avrupa'da Reklamsız Abonelik Seçeneği Sunuyor

Meta Platforms Inc., Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ve İsviçre’de yaşayan kullanıcılarına Facebook ve Instagram’ı reklamsız bir şekilde kullanabilecekleri bir abonelik seçeneği sunacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Facebook Yunanistan’a geliyor: Acusonus startup’ı satın alıyor

Facebook, Instagram, WhatsApp gibi pekçok iletişim ağının sahibi olan Meta Platforms şirketi, Yunan ileri ses teknolojisi Accusonus şirketinin satın alıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayat arkadaşı ararken 800 evro dolandırıldı

Yunanistan’ın Girit adasında 61 yaşındaki bir adam, sosyal medya üzerinden hayat arkadaşı aramaya kalkınca dolandırıcıların kurbanı oldu. Girit’in Rethimnos bölgesinden yaşayan ve yalnız olduğunu ve kendisine hayat arkadaşı aradığını kaydeden adama ulaşan bir kadın, kendisini tanımak istediğini söyledi. Bulgar olduğunu söyleyen kadının, kendisini tanımak için adaya gelmek istediği ancak yol ücretini ödeyecek parası olmadığını söylemesi üzerine, adam, kadının verdiği hesaba 800 evro yatırdı. O andan itibaren kadın ortalıktan kaybolurken, 61 yaşındaki adam ise yalnızlığının ötesinde şimdi bir de dolandırılmışlığına ağlıyor.
Devamını oku...