Taksi, Periptero ve Halk Pazarı İçin Zorunlu POS Makinesi Kuralı Geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Taksi, Periptero ve Halk Pazarı İçin Zorunlu POS Makinesi Kuralı Geliyor

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığı ile mücadele amacıyla POS makinelerinin kullanımını yaymayı planlıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Eleftheros Typos gazetesinin haberine göre, taksi işletenler, kiosk periptero sahipleri, halk pazarı satıcıları ve diğer serbest çalışanlar dahil olmak üzere kamu ile iş yapan tüm sektörlere bu zorunluluk getirilecek.

Kartla Ödeme Zorunluluğu

Yeni plana göre, müşteriler kartla ödeme yapmak istediklerinde, işletenlerin POS makineleri aracılığıyla ödemeyi kabul etmeleri gerekecek. Bu, kart ödemelerinin daha geniş bir şekilde kabul edilmesini sağlayarak vergi kaçakçılığı ve kayıtdışı ekonomiyle daha etkili bir şekilde mücadele etmeyi amaçlıyor.

Entegrasyon

Bakanlık, POS makinelerini AADE’nin (Yunanistan Sosyal Güvenlik Kurumu) bilgi sistemleriyle entegre etmeyi de planlıyor. Bu, tüm ödemelerin merkezi bir sistem üzerinden takip edilebilmesini sağlayacak ve vergi denetimlerini kolaylaştıracak.

Farklı Sektörlerde Uygulama

Bu zorunluluk, sadece taksi işletenler ve periptero sahipleri için değil, aynı zamanda serbest çalışanlar ve kamu ile iş yapan diğer sektörler için de geçerli olacak. Planın uygulanması, özellikle kart ödeme altyapısı olmayan küçük işletmeler için önemli bir değişiklik olacak.


”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...