Topsidis: 'İkinci Turu Biz Kazanacağız' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: ‘İkinci Turu Biz Kazanacağız’

Bölgesel Sentez Listesi Başkanı Hristodulos Topsidis, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti seçimlerinin ilk tur sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Topsidis, 15 Ekim Pazar günü yapılacak ikinci tur seçimlerine güçlü bir şekilde hazır olacaklarını ve yüksek bir oy oranı ile kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

“Güçlü Bir Halk Yetkisi”

Topsidis, “Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki yerel seçimlerin ilk turu, Bölgesel Sentez Listemize %35,33’lük bir oran verilerek tamamlandı. Bu oran, sonucu tersine çevirmek ve halkın gerçek iradesine bağlamak için güçlü bir halk yetkisidir,” dedi.

“Parti Taahhütleri Olmaksızın”

Bölgesel Sentez Listesi’nin parti taahhütleri olmaksızın, sadece bölge vatandaşlarına hizmet etme yükümlülüğü ve bölgenin ve halkının çıkarlarını koruma amacı ile oluşturulduğunu vurgulayan Topsidis, “Bu ilkelerle, tersine dönüşü başarmak ve bölgemizin geleceğini belirlemek için ikinci turun savaşını veriyoruz,” ifadelerini kullandı.

Geçmişe Dair Güçlü Veriler

Topsidis, 2019 yılında listelerinin ilk turda %30,66, ikinci turda ise %49,23 oy aldığını hatırlatarak, “Bu kez %35,33 oyumuz, ikinci turda %55 olabilir ve olmalıdır,” dedi.

“Tüm Sağlıklı Yerel Toplumu Çağırıyoruz”

Son olarak Topsidis, “Bu mücadelede tüm sağlıklı yerel toplumu, bölgemize hak ettiği kalkınmayı kazandırmak için 15 Ekim Pazar günü güçlü bir şekilde hazır bulunmaya çağırıyoruz,” diyerek çağrısını yineledi.

Bu açıklamalar, 15 Ekim’de yapılacak ikinci tur seçimleri öncesinde, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde siyasi atmosferi daha da gerilimli hale getirebilir. Hristodulos Topsidis, ikinci tur seçimlerinde zafer için tüm vatandaşları sandık başına gitmeye çağırıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi Yemin Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclisi’ne seçilenler için düzenlenen yemin merasimi yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’in ve meclis üyelerinin katılımıyla coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya'nın Yeni Eyalet Başkanı ve Meclis Üyeleri Yemin Ediyor

Doğu Makedonya Trakya Eyalet yönetimi için önemli gün yaklaşıyor. Doğu Makedonya Trakya’nın Eyaleti’inin yeni başkanı ve eyalet meclis üyeleri için yemin töreni düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...