Dendias: ‘Türk iddiaları kesinlikle kabul edilemez’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: ‘Türk iddiaları kesinlikle kabul edilemez’

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Atina ile Paris arasında imzalanan yeni savunma anlaşmasının Türkiye’yi hedef almadığını söyledi. Öte yandan savunma anlaşması, Yunanistan’ın Türkiye ile tartışma yaşadığı alanlarda kullanılacak savaş uçak ve gemilerini içeriyor.

Fransa ile yapılan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in AB içerisinde özerk ikili savunma anlaşması olduğu için tarihi olarak nitelediği Fransız-Yunan savunma anlamasının herhangi bir ülkeyi hedef almadığını kaydeden Dendias, Türkiye’nin anlaşmayı eleştiren açıklamalarının ise ‘kabul edilemez’ olduğunu ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Fransa’dan satın alınan Rafale savaş uçakları ve üç fırkateyn ve  Fransa-Yunanistan askeri savunma anlaşmasına ilişkin Türkiye’den gelen sert tepkilere karşılık olarak açıklama yaptı.

Atina’yı ziyaret eden Macar mevkidaşı Peter Siyarto ile düzenlenen ortak basın açıklamasında Dendias, “Türkiye bu anlaşmalardan rahatsız oluyorsa, bu yalnızca kendisini potansiyel bir saldırgan olarak gördüğü anlamına gelebilir” dedi.

Yunanistan’ın geçen yıl da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile benzer askeri savunma anlaşması imzaladığını belirten Dendias, Fransa ile yaptıkları askeri savunma anlaşmasının Türkiye’yi hedef almadığını öne sürdü.

Yunanistan’ın Fransa ve BAE ile yaptığı ikili askeri savunma anlaşmaları her bir ülkenin egemenlik alanlarına yönelik herhangi bir saldırı durumunda diğer ülkenin askeri yardım taahhüdünü kapsıyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...