Tarım ve Hayvancılık Makineleri için KDV İndirimi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarım ve Hayvancılık Makineleri için KDV İndirimi

Yunanistan Parlamentosu’na sunulan yeni bir yasa değişikliği, tarım makineleri ve engellilerin binalara erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik projeler için FPA (KDV) oranlarında önemli indirimler getiriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

FPA Oranları Değişiyor

Yasa değişikliği, tarım ve hayvancılık makineleri için KDV’nin %24’ten %13’e düşürülmesini, engelli bireylerin binalara daha kolay erişebilmeleri için yapılacak çalışmalara uygulanacak KDV oranının ise %4’e düşürülmesini öngörüyor. Yeni KDV oranları 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren derhal uygulanacak.

Fiyatlarda Düşüş Bekleniyor

Bu değişikliklerin, Yunanistan‘da ilgili mal ve hizmetlerin fiyatlarında bir düşüşe yol açması beklenmektedir.

Özel Hükümler

  • Tarım ve ormancılık traktörleri, tarım makineleri, aletler, mobil silolar ve seralar gibi tarım, hayvancılık veya ormancılıkla doğrudan ilgili ekipman ve araçlar için KDV %13’e indirilmiştir.
  • Engelli bireylerin kamu veya özel binalara erişimini kolaylaştırmak için yapılacak çalışmalar için %4’lük yeni bir süper indirimli KDV oranı getirilmiştir. %30 indirimli KDV’nin uygulandığı adalarda bu oran %3 olarak belirlenmiştir.

Bu yasa değişikliği, özellikle tarım ve engelli erişimi gibi kritik alanlarda önemli ekonomik ve sosyal etkilere sahip olabilecektir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...